Skip Sidebar
Moestuin de Haar

Moestuin de Haar

Club, vereniging of andere

Over ons

Op de oude productiegronden van Kasteel de Haar staat moestuin de Haar; een zelfoogst- en bloemenpluktuin. Hier worden op zo’n 1,5 hectare grond 60 verschillende soorten gewassen verbouwd. De groenten ...

Verantwoorde consumptie en productieLeven op het landDuurzame steden en gemeenschappen
Deel
 Werk mee met het onderhouden van een zelfoogst tuin op historische grond

Werk mee met het onderhouden van een zelfoogst tuin op historische grond

Structureel werk · Flexibele uren
Eikstraat 13, 3455 SJ Haarzuilens, Nederland
TuinierenKlussen
Duurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productieLeven op het land
Activiteit Delen
Moestuin de Haar
#67607
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Moestuin-de-Haar2/activiteiten/Werk-mee-met-het-onderhouden-van-een-zelfoogst-tuin-op-historische-grond/67607 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Naast het zaaien, wieden, planten en onderhouden van de tuin zijn er ook (technische) klussen. Lichtere werkzaamheden zijn er in de bloemen en kruidentuin.

Uitgebreide omschrijving

De werkzaamheden zijn divers en zo heeft elk seizoen zijn eigen accent. Naast het zaaien, wieden, planten en onderhouden van de tuin zijn er ook (technische) klussen om op te pakken. Werk je graag op een tuin met wat meer lichtere werkzaamheden, dan zijn wellicht de bloemen of kruidentuin wat voor jou. 

Vind je het leuk om voor groepen te koken dan is bestaat ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de lunch met groenten uit eigen tuin voor te bereiden. Heb je een duidelijk beeld hoe je bij wilt dragen aan de tuin, of heb je een talent die je graag inzet, geef dit aan bij de tuinders.


Met vier tuinders en een groep vrijwilligers werken we bijna dagelijks op de tuin. 's ochtends starten we om 09 uur en gaan we aan de slag met de werkzaamheden die er op dat moment nodig zijn. Er is altijd een koffie pauze. Om 12.30 uur sluiten we de ochtend af. 's Middags om 13.00 uur sluiten nieuwe vrijwilligers zich aan en gaan we weer verder. Via de website moestuindehaar/nl/vrijwilligers kun je je via het rooster inschrijven zodat we weten dat je komt.


Wees welkom om een keer mee te werken en ervaren hoe het is om met je handen in de aarde bezig te zijn in een omgeving waar de vogels al kwetterend overvliegen, groen de boventoon voert en er rust is.

Tot op de tuin!


Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Haarzuilens Activiteiten > Moestuin de Haar > Werk mee met het onderhouden van een zelfoogst tuin op historische grond

Over Moestuin de Haar

Op de oude productiegronden van Kasteel de Haar staat moestuin de Haar; een zelfoogst- en bloemenpluktuin. Hier worden op zo’n 1,5 hectare grond 60 verschillende soorten gewassen verbouwd. De groenten en bloemen worden volgens de principes van de biologische landbouw geteeld en de tuin is een CSA tuin, Community Supported Agriculture. Dat betekent dat er gemeenschap van oogsters is die zich voor een seizoen aan de tuin verbinden. Met vier tuinders en een groep vrijwilligers werken we bijna dagelijks op de tuin om dit mogelijk te maken.