De beste E-learnings speciaal voor vrijwilligers

Over vrijwilligerswerk zijn online talloze e-learnings te vinden, zowel voor organisaties die met vrijwilligers werken als voor mensen die vrijwilligerswerk doen. We helpen je graag op weg met onze selectie van relevante e-learnings voor jouw situatie.

Aan de slag met specifieke doelgroepen

Leren omgaan met dementie

De organisatie Samen Dementievriendelijk biedt online trainingen aan waarin je de vaardigheden leert die nodig zijn wanneer je iemand met dementie helpt. Je begint met de basistraining dementie en dementie in de buurt en kunt daarna voor een branchegerichte training kiezen. Je krijgt alledaagse, levensechte situaties voorgelegd en leert zo wat de beste manier van reageren is. Een absolute aanrader!


Aangeboden door Samen Dementievriendelijk. 

Tijdsduur: 10-30 minuten


Klik hier voor de training

Effectieve interculturele communicatie

Deze e-learning geeft je meer inzicht in jezelf en vergroot je vaardigheden in het omgaan met mensen met een migratieachtergrond. Na afloop kun je beter aansluiten op hun situatie, weet je welke kennis je nog mist en waar je die kunt halen. De e-learning bestaat uit 3 delen.


Aangeboden door Movisie Academie (eenmalig inschrijven vereist) 

Tijdsduur: >45 minuten


Klik hier voor de training

Aan de slag als maatje

Als maatje bied je persoonlijk contact en wil je iemand tijdelijk ondersteunen. Dit levert ook uitdagingen op, want waar liggen de grenzen? Je krijgt tevens tips hoe je een goede gesprekspartner kunt zijn.


Aangeboden door: PEP Den Haag. 

Tijdsduur10 – 30 minuten


Klik hier voor de training

Leer over een licht verstandelijke beperking

In deze e-learning gaat het over mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Je leert hoe zij functioneren op cognitief en sociaal emotioneel gebied. Ook krijg je tips voor het hanteren van een effectieve communicatie.


Aangeboden door: Vrijwilligerscentrale Utrecht i.s.m. de Wilg (eenmalig inschrijven vereist

Tijdsduur: 10 – 30 minuten


Klik hier voor de training

Persoonlijke ontwikkeling

Ontdenk je talenten

In deze e-learning sta jij centraal. Je ontdekt jouw talenten en kwaliteiten. Waar ben je goed in en waar ligt je passie? Daarna ga je aan de slag met jouw talenten. Een verkennende e-learning die je een mooie basis geeft om gericht op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk dat bij je past. 


Aangeboden door: PEP Den Haag

Tijdsduur: > 30 minuten


Klik hier voor de training

Grenzen stellen

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, je zet je met hart in ziel in voor je vrijwilligerswerk. Toch kan je ook te snel ‘ ja’ zeggen, je mee laten slepen en over je eigen grenzen heen gaan. Hoe je in contact met een maatje je eigen grenzen kunt herkennen en aangeven, daar gaat deze e-learning over. 


Aangeboden door: Humanitas

Tijdsduur: 10 – 30 minuten


Klik hier voor de training

Projectmatig werken

Je gaat een nieuw project starten. Hoe doe je dat precies? Een project goed uitvoeren en managen is niet gemakkelijk. Je leert hier alles over het maken van een goed plan en het sturen op het behalen van je resultaten.     


Aangeboden door: PEP Den Haag

Tijdsduur: 10-30 minuten


Klik hier voor de training

Een professionele basishouding

Tijdens deze online cursus van Movisie reflecteer je op je houding ten op zichten van de cliënten die je begeleidt en je motivatie voor je (vrijwilligers)werk.


Voor deze e-learning dien je je eerst in te schrijven op de website van Movisie Academie. Dit is kosteloos. Klik op de link en je komt vanzelf op de inschrijfpagina.


Aangeboden door: Movisie Academie

Tijdsduur: >30 minuten


Klik hier voor de training

E-learnings over veiligheid

EHBO cursus

In deze online cursus van het Rode Kruis leer je een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen. Op een laptop of tablet werkt de online thuiscursus het beste. Per persoon kan je één cursus bestellen.


Aangeboden door: Rode Kruis 

Tijdsduur: 1,5 uur


Klik hier voor de training

Sociale veiligheid

Ongewenst gedrag en grensoverschrijdend gedrag komen ook binnen vrijwilligersorganisaties voor. Hoe ga je hiermee om en hoe regel je dat het goed wordt opgelost als zoiets gebeurt? Je ontdekt op welke gebieden sociale veiligheid een rol speelt en welke vormen van grensoverschrijdend en ongewenst gedrag er zijn. 


Aangeboden door: PEP Denk Haag

Tijdsduur: 10 – 30 minuten


Klik hier voor de training

Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

Als je als vrijwilliger achter de bar staat en alcohol schenkt moet je beschikken over het IVA- certificaat. Dat kun je met deze gratis cursus halen. Na afloop ontvang je het certificaat in je mailbox.


Aangeboden door: Vrijwilligerswerkacademie

Tijdsduur: 10 – 30 minuten


Klik hier voor de training

Ergonomisch werken

In deze e-learning leer je over het ergonomisch werken met je computer om klachten aan je rug, nek, schouders en handen te voorkomen.


Aangeboden door: Nationale Nederlanden i.s.m. LOCOmotion 

Tijdsduur: 10 – 30 minuten


Klik hier voor de training