Post | augustus 2023 | Kennisbank vrijwilligers | 2 min lezen

Als vrijwilliger ben je verzekerd!

ongeluk vrijwilligersverzekering

Stel je bent op de plek waar je vrijwilligerswerk doet en je bril valt op de grond. En net op het moment dat je de bril wilt oppakken rijdt een collega er met de kruiwagen overheen. Je probeert de bril nog op je neus te zetten, maar met één pootje eraf zit het toch niet meer zo lekker... Weet dat je als vrijwilliger in gemeente Stichtse Vecht verzekerd bent!
De gemeente Stichtse Vecht heeft voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een vrijwilligersverzekering afgesloten. Wijzer in Vrijwillige Inzet is tussenpersoon tussen de gemeente en de verzekering. Dat betekent dat je altijd contact met ons kan opnemen om af te stemmen wat je moet doen.


Een verzekering voor iedere vrijwilliger

Voor iedere vrijwilliger die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving, waarbij maatschappelijk belang wordt gediend. Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten en er is geen minimum aantal uren nodig. De verzekering geldt ook voor kerkelijk werk en buurtactiviteiten, met uitzondering van vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers. Ook mantelzorgers zijn verzekerd voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en voor aansprakelijkheid. De gemeente Stichtse Vecht heeft de VNG vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer Achmea voor zowel de basispolis als de pluspolis.


Schade melden

Raadpleeg eerst je eigen verzekering. De VNG vrijwilligersverzekering is een secundaire polis. Dit betekent dat de verzekering alleen de schade dekt als er geen andere verzekering is waar de schade op verhaalt kan worden. Is dit niet het geval? Vul dan het schadeformulier in en stuur dit op naar Wijzer in Vrijwillige Inzet. Je vult op dit schadeformulier alle relevante informatie in. Wijzer in Vrijwillige Inzet kan je helpen met het invullen van het schadeformulier en stuurt dit vervolgens op naar de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij verzorgt de afhandeling van de schadeclaim vervolgens rechtstreeks met de aanvrager/benadeelde en wij krijgen hier ook bericht van. 


Lees meer in de informatiefolder van de VNG Vrijwiligerspolis en bekijk de polisvoorwaarden.


Of bekijk hier de meest gestelde vragen en antwoorden erop.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts