Maatschappelijke organisaties

Alles wat je moet weten over het gebruik van dit platform, het starten van een initiatief, werven van vrijwilligers en werken met vrijwilligers

Is jouw organisatie in de gemeente Stichtse Vecht op zoek naar vrijwilligers? We helpen je hier graag bij! Zo heeft de Vrijwilligerscentrale een uitgebreide vacaturebank. Je kan met jouw organisatieaccount een community creëren, evenementen en workshops aanbieden. Daarnaast hebben we ook een vrijwilligerspool of beter gezegd de talentenbank waarin je zelf naar een vrijwilliger kan zoeken. Maak om jouw vrijwilligersvacature te plaatsen eerst een persoonlijk account aan en voeg daarna de organisatie toe.

Wat kan je met jouw organisatie-account?

Jezelf presenteren

Om een organisatie aan te maken moet je eerst een persoonlijk profiel/account aanmaken. Vervolgens kan je een organisatie aanmaken en fungeert jouw persoonlijk account als contact persoon van de organisatie. Na goedkeuring van de vrijwilligerscentrale kan je direct en gratis gebruik maken van alle mogelijkheden en opties van dit platform.

Vrijwilligers vinden

Eén manier om vrijwilligers te werven is een vacature plaatsen en wachten tot de vrijwilliger zich bij jou meldt! Maar andersom kan het ook! Kijk in onze talentenbank en vind de vrijwilliger die bij jou past! Het kan zijn dat je mensen met talenten vindt waarvan je niet wist dat je ze nodig had.

Vacatures plaatsen

Natuurlijk kun je ook op dit platform een vacature plaatsen. Gebruik foto's en/of vlogs om de potentiele vrijwilliger te verleiden om jullie organisatie aan de slag te gaan. Vul het zo compleet mogelijk in want dan is de kans groter dat je de vrijwilliger vindt die bij jullie organisatie past. Een vrijwilliger krijgt namelijk op basis van zijn of haar profiel passend aanbod te zien. Je kan een vacature ook een label van maatschappelijke stage of maatschappelijke diensttijd meegeven.

Vacature promoten via Social Media en Radio

De door jou aangemaakte vacatures kan je heel makkelijk delen via je eigen Social Media via de icoontjes in de vacature.
Wil je graag dat wij jouw vacature delen op onze socials laat dit dan aan ons weten. Dit kan je doen door je vacature via het mail icoontje naar ons te mailen met jouw verzoek. Gebruik hiervoor [email protected] In het radioprogramma van RTV Stichtse Vecht Liefdewerk Oud Papier wordt ook elke zaterdag aandacht besteed aan de nieuwste vrijwilligersvacatures of vacatures die wij extra onder de aandacht willen brengen.

Community opbouwen

Maak jouw vrijwilligersorganisatie goed zichtbaar op ons platform en creëer een mooie groep vrijwilligers om je heen. Een laagdrempelige en efficiënte manier om mensen aan je te binden is door ze lid te maken van jouw organisatiepagina. Zo heb je hun gegevens altijd bij de hand, kun je hen vragen vacatures te delen in hun netwerk, en kunnen ze op een leuke manier op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt bij jouw organisatie. En wanneer je een nieuwe vacature plaatst zijn zij natuurlijk de eerste die hierop kunnen reageren! Ook kun je leden van jouw organisatie gemakkelijk emails sturen, berichten sturen en uitnodigen voor vacatures.

Kennis delen

Deel je waardevolle kennis als organisatie en help mee aan het vergroten en verstevigen van vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht. Je kan een workshops en evenementen aanmaken binnen jouw account. Zo is het direct voor iedereen zichtbaar.

Sociale duurzaamheid doelen

De SDG's zijn 17 doelen om de wereld een betere plek te maken in 2030. De 193 lidstaten van de Verenigde Naties (VN) hebben met elkaar afgesproken om vanaf 2015 tot 2030 aan deze doelen te werken om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.
Maar hoe meet je die sociale duurzame impact? Door de koppeling van de SDG's aan de organisaties en vacatures kan het CBS jullie bijdrage meenemen in de cijfers ter verantwoording aan de VN. En hoe leuk is het om voor jezelf te weten voor welk doel je inzet? En dat dit meegenomen wordt in de landelijke cijfers van Nederland.

Kennisbank voor maatschappelijke organisaties

Hoe vind je vrijwilligers voor jouw organisatie? Hoe zorg je dat jouw vacature opvalt in onze online vacaturebank? Welke taken heeft een bestuur precies? Wij delen onze expertise graag! In onze kennisbank vind je al onze tips & trics, informatie over wet- en regelgeving, trainingen, workshops, standaard, standaard documenten etc.

Kennis opdoen

Hoe vind je vrijwilligers voor jouw organisatie? Hoe zorg je dat jouw vacature opvalt in onze online vacaturebank? Welke taken heeft een bestuur precies? Wij delen onze expertise graag!

Instructievideo's en helpdesk

Onze maatschappelijk makelaars hebben verschillende instructie video's gemaakt over het gebruik van ons nieuwe platform.

Advies

Heeft u vragen of advies nodig met betrekking tot vrijwillige inzet, het beleid, de collectieve verzekering, het opstellen van een vacature? Wilt u even sparren? Het kan allemaal. Onze maatschappelijk makelaars staan voor u klaar!

100+ organisaties in Stichtse Vecht staan al bij ons ingeschreven!

Join the club!

Workshops en evenementen

Alle activiteiten voor maatschappelijke organisaties in Stichtse Vecht op een rijtje

  1. Workshops
  1. Evenementen
  2. Jan18

Zelf een workshop aanbieden?

Weet jij alles over social media, financiën, HR of een ander interessant onderwerp? En lijkt het je leuk om je kennis te delen? Maak dan een workshop aan via het organisatieaccount. Met een korte instructievideo helpen we je op weg! Ben je niet aan een organisatie verbonden maar wil je graag op persoonlijke titel een workshop geven? Neem ook dan zeker contact met ons op.

Nieuws

Staat jouw organisatie open voor groepen vrijwilligers?

Steeds meer en meer ontvangen wij als vrijwilligerscentrale verzoeken van bedrijven die met het team ...
Lees meer

Petitie "Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen".

Het NOV heeft ons gevraagd een oproep te doen om de Petitie "Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in ...
Lees meer

De Nationale Vrijwilligersprijzen 2022: stuur je vlog in voor 15 maart!

Het NOV organiseert jaarlijks de nationale vrijwilligersprijzen.

Dit jaar is het thema "Trots op je team" ...
Lees meer