MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES

Maatschappelijke organisaties

Alles wat je moet weten over het gebruik van dit platform, het starten van een initiatief, werven van vrijwilligers en werken met vrijwilligers

Is jouw organisatie in de gemeente Stichtse Vecht op zoek naar vrijwilligers? We helpen je hier graag bij! Zo heeft de Vrijwilligerscentrale een uitgebreide vacaturebank. Daarnaast hebben we ook een vrijwilligerspool of beter gezegd de talentenbank waarin je zelf naar een vrijwilliger kan zoeken.


Maak om jouw vrijwilligersvacature te plaatsen eerst een persoonlijk account aan en voeg daarna de organisatie toe.

Wat kan je met jouw organisatie-account?

Jezelf presenteren

Om een organisatie aan te maken moet je eerst een persoonlijk profiel/account aanmaken. Vervolgens kan je een organisatie aanmaken en fungeert jouw persoonlijk account als contact persoon van de organisatie. Na goedkeuring van de vrijwilligerscentrale kan je direct en gratis gebruik maken van alle mogelijkheden en opties van dit platform.

Vrijwilligers vinden

Eén manier om vrijwilligers te werven is een vacature plaatsen en wachten tot de vrijwilliger zich bij jou meldt! Maar andersom kan het ook! Kijk in onze talentenbank en vind de vrijwilliger die bij jou past! Het kan zijn dat je mensen met talenten vindt waarvan je niet wist dat je ze nodig had.

Vacatures plaatsen

Natuurlijk kun je ook op dit platform een vacature plaatsen. Gebruik foto's en/of vlogs om de potentiele vrijwilliger te verleiden om jullie organisatie aan de slag te gaan. Vul het zo compleet mogelijk in want dan is de kans groter dat je de vrijwilliger vindt die bij jullie organisatie past. Een vrijwilliger krijgt namelijk op basis van zijn of haar profiel passend aanbod te zien. Je kan een vacature ook een label van maatschappelijke stage of maatschappelijke diensttijd meegeven.

Expeditie Nieuwe Gezichten

Een andere kijk te creëren op het werven en behouden van vrijwilligers. Dat is het doel van Expeditie Nieuwe Gezichten. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Oftewel: als je op automatische piloot vacatures schrijft en wacht op reacties dan zal de uitkomst iedere keer hetzelfde blijven. Er zijn verschillende manieren om vrijwilligers te werven en met de expeditie gaan we dit allemaal onderzoeken. Daarnaast leren we elkaar beter kennen en wie weet wat we naast inspiratie tijdens de sessies nog meer voor elkaar kunnen betekenen!

Community opbouwen

Maak jouw vrijwilligersorganisatie goed zichtbaar op ons platform en creëer een mooie groep vrijwilligers om je heen. Een laagdrempelige en efficiënte manier om mensen aan je te binden is door ze lid te maken van jouw organisatiepagina. Zo heb je hun gegevens altijd bij de hand, kun je hen vragen vacatures te delen in hun netwerk, en kunnen ze op een leuke manier op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt bij jouw organisatie. En wanneer je een nieuwe vacature plaatst zijn zij natuurlijk de eerste die hierop kunnen reageren! Ook kun je leden van jouw organisatie gemakkelijk emails sturen, berichten sturen en uitnodigen voor vacatures.

Kennis delen

Deel je waardevolle kennis als organisatie en help mee aan het vergroten en verstevigen van vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht. Je kan een workshops en evenementen aanmaken binnen jouw account bij activiteiten een workshop toe te voegen.. Zo is het direct voor iedereen zichtbaar. Heb je geen organisatie account maar wil je wel een workshop aanbieden, klik dan op onderstaande knop.

Sociale duurzaamheid doelen

De SDG's zijn 17 doelen om de wereld een betere plek te maken in 2030. De 193 lidstaten van de Verenigde Naties (VN) hebben met elkaar afgesproken om vanaf 2015 tot 2030 aan deze doelen te werken om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.
Maar hoe meet je die sociale duurzame impact? Door de koppeling van de SDG's aan de organisaties en vacatures kan het CBS jullie bijdrage meenemen in de cijfers ter verantwoording aan de VN. En hoe leuk is het om voor jezelf te weten voor welk doel je inzet? En dat dit meegenomen wordt in de landelijke cijfers van Nederland.

E-learning

Vanuit Wijzer in Vrijwillige Inzet bieden we regelmatig workshops aan voor organisaties. Maar daarnaast kan je ook zelf aan de slag met verschillende e-learnings die aangeboden worden. Het voordeel van een e-learning is dat je zelf kan bepalen wanneer je start. Het aanbod varieert van Expeditie Nieuwe Gezichten van NOV tot wat een vertrouwenspersoon doet.
mvo vrijwilligers

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Steeds meer ondernemers in de gemeente Stichtse Vecht kiezen voor maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Maar hoe geef je hier vorm aan? Een teamuitje samen met jouw collega's een aantal uur vrijwilligerswerk doen of een ruimte beschikbaar stellen waar activiteiten kunnen plaatvinden. Stel bijvoorbeeld een training beschikbaar of deel andere waardevolle kennis met ons. Zo kunnen wij dit via onze kennisbank beschikbaar stellen aan maatschappelijke organisaties en vrijwilligers. Wil jij ook maatschappelijk betrokken ondernemen? Kom snel met ons in contact zodat we jouw onderneming hierin kunnen ondersteunen en adviseren.

170+ organisaties in Stichtse Vecht staan al bij ons ingeschreven!

Join the club!