E-learnings

Over vrijwilligerswerk zijn online talloze e-learnings te vinden, zowel voor organisaties die met vrijwilligers werken als voor mensen die vrijwilligerswerk doen. We helpen je graag op weg met onze selectie van relevante e-learnings voor jouw situatie. 

Nieuwe dingen leren

Je hele leven lang blijf je nieuwe dingen leren. Ook als je vrijwilligerswerk doet, ontwikkel je jezelf, je doet nieuwe kennis op en leert nieuwe vaardigheden. Om je hierbij te ondersteunen hebben we een selectie gemaakt van e-learnings, zodat je op een interactieve manier online verder kunt leren en je kunt verdiepen. Het zijn vaak korte, overzichtelijke modules die je in een half uur kan doen. De e-learnings zijn onderverdeeld in zes verschillende thema’s, zo zit er voor ieder wat tussen.

Praktisch

Als je op de titel van de e-learning van je keuze klikt, dan opent er een nieuwe pagina en ben je op de website van de organisatie die de e-learning aanbiedt. Alle e-learnings zijn gratis te volgen. Voor sommige e-elearnings moet je je van te voren (eenmalig) aanmelden bij de desbetreffende organisatie. 

E-learnings over communicatie:

Deze training gaat over het gebruik van sociale media als communicatiekanaal voor vrijwilligersorganisaties. Heb je het idee dat jullie organisatie meer zou kunnen profiteren van sociale media? Met deze training bouw je aan een helder en realistisch plan om sociale media voor jullie organisatie te laten werken. Aangeboden door: VCA (Vrijwilligerscentrale Amsterdam) (eenmalig inschrijven vereist)  Tijdsduur: > 30 minuten

Het gebruik van de website van jouw organisatie kan je veel leren. Hoe lang blijven mensen op je website? Wanneer haken ze af en waar klikken ze vaak op? Deze informatie wordt opgeslagen door Google Analytics. In deze e-learning leer je omgaan met deze meettool van Google. De cursussen worden aangeboden voor zowel beginners als gevorderden. Aangeboden door: Google Tijdsduur: >30 minuten

 

 

 

E-learnings over specifieke doelgroepen

Inhoud: De organisatie Samen Dementievriendelijk biedt online trainingen aan waarin je de vaardigheden leert die nodig zijn wanneer je iemand met dementie helpt. Je begint met de basistraining dementie en dementie in de buurt en kunt daarna voor een bracnhegerichte training kiezen. Je krijgt alledaagse, levensechte situaties voorgelegd en leert zo wat de beste manier van reageren is. Een absolute aanrader!

Aangeboden door: Samen Dementievriendelijk Tijdsduur: 10-30 minuten

Inhoud: Deze e-learning van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS), i.s.m. Movisie, geeft je meer inzicht in jezelf en vergroot je vaardigheden in het omgaan met mensen met een migratieachtergrond. Na afloop kun je beter aansluiten op hun situatie, weet je welke kennis je nog mist en waar je die kunt halen. De e-learning bestaat uit 3 delen.

Aangeboden door: Movisie Academie (eenmalig inschrijven vereist) Tijdsduur: >45 minuten

Inhoud: Als maatje bied je persoonlijk contact en wil je iemand tijdelijk ondersteunen. Dit levert ook uitdagingen op, want waar liggen de grenzen? Je krijgt tevens tips hoe je een goede gesprekspartner kunt zijn.

Aangeboden door: PEP Den Haag Tijdsduur: 10 – 30 minuten

Inhoud: In deze e-learning gaat het over mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Je leert hoe zij functioneren op cognitief en sociaal emotioneel gebied. Ook krijg je tips voor het hanteren van een effectieve communicatie.

Aangeboden door: Vrijwilligerscentrale Utrecht i.s.m. de Wilg (eenmalig inschrijven vereistTijdsduur: 10 – 30 minuten

 

E-learnings over vrijwilligers vinden en binden

Inhoud: Hoe vind je nieuwe vrijwilligers en zorg je dat ze zich voor langere tijd aan je organisatie verbinden? Laat je (opnieuw) informeren en inspireren in deze gratis cursus. Als je de elearning doorloopt maak je gelijk een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie waarmee je direct aan de slag kunt. 

Aangeboden door: Vrijwilligerswerkacademie (eenmalig inschrijven vereist)     Tijdsduur: < 30 minuten

 

Inhoud: In deze e-learning focus je je op het werven van vrijwilligers. Hoe bereik je de juiste mensen en maak je hen enthousiast? Hoe maak je hen enthousiast? Je leert aan de hand van een stappenplan, opdrachten en praktijkvoorbeelden, hoe je een campagne opzet om vrijwilligers te werven voor jouw organisatie of project. 

Aangeboden door: VCA (Vrijwilligerscentrale Amsterdam) (eenmalig inschrijven vereist)     Tijdsduur: > 30 minuten

 

Inhoud: Het schrijven van een helder vrijwilligersbeleid zorgt ervoor dat alle betrokkenen binnen de organisatie weten hoe het vrijwilligerswerk is georganiseerd. In 10 stappen formuleer je voor jouw organisatie je eigen vrijwilligersbeleid. Ook als je al een beleid hebt opgesteld kun je deze training gebruiken om te toetsen of je alle aspecten goed geregeld hebt. 

Aangeboden door: VCA (Vrijwilligerscentrale Amsterdam) (eenmalig inschrijven vereist)    Tijdsduur: > 30 minuten

 

Inhoud: Je hebt nieuwe vrijwilligers gevonden die zich voor jouw organisatie willen inzetten. Maar, hoe houd je ze vervolgens tevreden en betrokken? Hoe geef je hen voldoende uitdaging en voorkom je dat ze afhaken? En, hoe laat je ze weten dat ze echt gewaardeerd worden?  In deze e-learning leer je daar alles over. 

Aangeboden door: PEP Den Haag     Tijdsduur: 10 – 30 minuten

E-learnings over persoonlijke ontwikkeling

Inhoud: In deze e-learning sta jij centraal. Je ontdekt jouw talenten en kwaliteiten. Waar ben je goed in en waar ligt je passie? Daarna ga je aan de slag met jouw talenten. Een verkennende e-learning die je een mooie basis geeft om gericht op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk dat bij je past. 

Aangeboden door: PEP Den Haag Tijdsduur: > 30 minuten

 

Inhoud: Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, je zet je met hart in ziel in voor je vrijwilligerswerk. Toch kan je ook te snel ‘ ja’ zeggen, je mee laten slepen en over je eigen grenzen heen gaan. Hoe je in contact met een maatje je eigen grenzen kunt herkennen en aangeven, daar gaat deze e-learning over. 

Aangeboden door: Humanitas Tijdsduur: 10 – 30 minuten

 

Inhoud: Je gaat een nieuw project starten. Hoe doe je dat precies? Een project goed uitvoeren en managen is niet gemakkelijk. Je leert hier alles over het maken van een goed plan en het sturen op het behalen van je resultaten.         

Aangeboden door: PEP Den Haag Tijdsduur: 10-30 minuten

 

Inhoud: Tijdens deze online cursus van Movisie reflecteer je op je houding ten op zichten van de cliënten die je begeleidt en je motivatie voor je (vrijwilligers)werk.

Voor deze e-learning dien je je eerst in te schrijven op de website van Movisie Academie. Dit is kosteloos. Klik op de link en je komt vanzelf op de inschrijfpagina.

Aangeboden door: Movisie Academie (eenmalig inschrijven vereist) Tijdsduur: >30 minuten

 

 

E-learnings over veiligheid

Inhoud: In deze online cursus van het Rode Kruis leer je een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen. Op een laptop of tablet werkt de online thuiscursus het beste. Per persoon kan je één cursus bestellen.

Aangeboden door: Rode Kruis Tijdsduur: 1,5 uur

 

Inhoud: Als vrijwilligers achter de bar staan en alcohol schenken moeten ze beschikken over het IVA- certificaat. Dat kun je met deze gratis cursus halen. Na afloop ontvang je het certificaat in je mailbox.

Aangeboden door: Vrijwilligerswerkacademie (eenmalig inschrijven vereistTijdsduur: 10 – 30 minuten

 

Inhoud: Ongewenst gedrag en grensoverschrijdend gedrag komen ook binnen vrijwilligersorganisaties voor. Hoe ga je hiermee om en hoe regel je dat het goed wordt opgelost als zoiets gebeurt? Je ontdekt op welke gebieden sociale veiligheid een rol speelt en welke vormen van grensoverschrijdend en ongewenst gedrag er zijn. 

Aangeboden door: PEP Denk Haag Tijdsduur: 10 – 30 minuten

 

Inhoud: In deze e-learning leer je over het ergonomisch werken met je computer om klachten aan je rug, nek, schouders en handen te voorkomen.

Aangeboden door: Nationale Nederlanden i.s.m. LOCOmotion Tijdsduur: 10 – 30 minuten

E-learnings over financiën

Inhoud: Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering en het maken van een projectplan. We bevelen deze e-learning van harte aan voor je begint met je aanvraag. Er zitten veel bruikbare tips in. Aangeboden door: VSB Fonds Tijdsduur: > 30 minuten

Inhoud: Crowdfunding is een vorm van financiering waarbij je een beroep doet op de ‘crowd’ (het publiek / de gebruikers / je netwerk) om financiering te krijgen voor je project en tegelijkertijd draagvlak te creëren. Om de crowd te interesseren om mee te doen zet je een campagne op. Het platform ‘ Voor Je Buurt’  is hierin gespecialiseerd. Zij leren je in deze e-learning hoe je een succesvolle crowdfundingscampage opzet in 4 overzichtelijke stappen. Aangeboden door: Voor je Buurt Tijdsduur: <10 minuten

 

Lees meer

Vrijwilligerswerk is er voor iedereen die iets nuttigs wil doen voor de samenleving zonder daarmee geld te verdienen. Wij helpen je graag bij het vinden van passend vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht, dat aansluit bij jouw talenten, wensen en agenda!

Op zoek naar vrijwilligers? Maak een account aan. Zodra je organisatie is ingeschreven bij de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht, ontvang je inloggegevens waarmee je zelf vacatures op de website kunt toevoegen, sluiten of wijzigen op het moment dat dit jou uitkomt.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes op vrijwilligersgebied in de gemeente Stichte Vecht en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief! Deze staat boordevol informatie met actuele onderwerpen.

De gemeente Stichtse Vecht heeft voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten en er is geen minimum aantal uren nodig.

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan