De beste e-learnings speciaal voor vrijwilligersorganisaties

Kijk in deze selectie praktische (gratis) e-learnings of er een (of meer) van e-learnings voor jou tussen zitten. Je kan ze op elk gewenst moment starten. Gewoon thuis. Succes!

E-learnings over communicatie

Een social media plan maken

Deze training gaat over het gebruik van sociale media als communicatiekanaal voor vrijwilligersorganisaties. Heb je het idee dat jullie organisatie meer zou kunnen profiteren van sociale media? Met deze training bouw je aan een helder en realistische plan om sociale media voor jullie organisatie te laten werken. Aangeboden door: Vrijwilligerscentrale Amsterdam.

(Eenmalig inschrijven vereist). Tijdsduur:> 30 minuten.

Leer omgaan met Google Analytics

Leer zelf werken met Google Analytics

Het gebruik van de website van jouw organisatie kan je veel leren. Hoe lang blijven mensen op je website? Wanneer haken ze af en waar klikken ze vaak op? Deze informatie wordt opgeslagen door Google Analytics. In deze e-learning leer je omgaan met deze meettool van Google. De cursussen worden aangeboden voor zowel beginners als gevorderden. Aangeboden door: Google Tijdsduur: >30 minuten

E-learnings over het vinden en blijven binden van vrijwilligers

Effectief werven van vrijwilligers

In deze e-learning focus je je op het werven van vrijwilligers. Hoe bereik je de juiste mensen en maak je hen enthousiast? Hoe maak je hen enthousiast? Je leert aan de hand van een stappenplan, opdrachten en praktijkvoorbeelden, hoe je een campagne opzet om vrijwilligers te werven voor jouw organisatie of project. 


Aangeboden door Vrijwilligerscentrale Amsterdam (eenmalig inschrijven vereist)   

Tijdsduur: > 30 minuten


Klik hier voor de training

Zo schrijf je een goed vrijwilligersbeleid

Het schrijven van een helder vrijwilligersbeleid zorgt ervoor dat alle betrokkenen binnen de organisatie weten hoe het vrijwilligerswerk is georganiseerd. In 10 stappen formuleer je voor jouw organisatie je eigen vrijwilligersbeleid. Ook als je al een beleid hebt opgesteld kun je deze training gebruiken om te toetsen of je alle aspecten goed geregeld hebt. 


Aangeboden door: Vrijwilligerscentrale Amsterdam (eenmalig inschrijven vereist)   

Tijdsduur: > 30 minuten


Klik hier voor de training

Zo houd je vrijwilligers tevreden

Je hebt nieuwe vrijwilligers gevonden die zich voor jouw organisatie willen inzetten. Maar, hoe houd je ze vervolgens tevreden en betrokken? Hoe geef je hen voldoende uitdaging en voorkom je dat ze afhaken? En, hoe laat je ze weten dat ze echt gewaardeerd worden? In deze e-learning leer je daar alles over. 


Aangeboden door: Verenigingen.nl 

Tijdsduur: 10 – 30 minuten


Klik hier voor de training

E-learnings over veiligheid

EHBO cursus

In deze online cursus van het Rode Kruis leer je een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen. Op een laptop of tablet werkt de online thuiscursus het beste.

Let op: deze cursussen kosten geld. Bij deelname aan een online EHBO cursus krijg je geen erkende EHBO certificering.


Aangeboden door: Rode Kruis 

Tijdsduur: 1,5 uur


Klik hier voor de training

Sociale veiligheid

Ongewenst gedrag en grensoverschrijdend gedrag komen ook binnen vrijwilligersorganisaties voor. Hoe ga je hiermee om en hoe regel je dat het goed wordt opgelost als zoiets gebeurt? Je ontdekt op welke gebieden sociale veiligheid een rol speelt en welke vormen van grensoverschrijdend en ongewenst gedrag er zijn. 


Aangeboden door: PEP Denk Haag

Tijdsduur: 10 – 30 minuten


Klik hier voor de training

Ergonomisch werken

In deze e-learning leer je over het ergonomisch werken met je computer om klachten aan je rug, nek, schouders en handen te voorkomen.


Aangeboden door: Nationale Nederlanden i.s.m. LOCOmotion 

Tijdsduur: 10 – 30 minuten


Klik hier voor de training

E-learnings over financiën

Fondsenwerving

Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag?

De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering en het maken van een projectplan. We bevelen deze e-learning van harte aan voor je begint met je aanvraag. Er zitten veel bruikbare tips in.


Aangeboden door: VSB Fonds

Tijdsduur: > 30 minuten


Klik hier voor de training

Crowdfunding

Crowdfunding is een vorm van financiering waarbij je een beroep doet op de ‘crowd’ (het publiek / de gebruikers / je netwerk) om financiering te krijgen voor je project en tegelijkertijd draagvlak te creëren.

Om de crowd te interesseren om mee te doen zet je een campagne op. Het platform ‘ Voor Je Buurt’ is hierin gespecialiseerd. Zij leren je in deze e-learning hoe je een succesvolle crowdfundingscampagne opzet in 4 overzichtelijke stappen.


Aangeboden door: Voor je Buurt

Tijdsduur: <10 minuten


Klik hier voor de training