Zoek jij vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht?

We helpen je graag bij het vinden van passend vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht. Vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw talenten, wensen én agenda. 


Er zijn hiervoor verschillende opties;

  • Zoek rechtstreeks in de vacaturebank.
  • Schrijf je in voor de vrijwilligerspool en wordt mogelijk benaderd door een maatschappelijke organisatie die jou zoekt.
  • Weet je nog niet wat je wil en kan? Of wil je zelf een initiatief opstarten. Maak een afspraak met één van onze maatschappelijk makelaars. Wij helpen je graag!

Waarom vrijwilligerswerk?

Een bijdrage leveren

Met het doen van vrijwilligerswerk zet je je in voor je eigen woonomgeving of daarbuiten. Je helpt anderen en voelt je nuttig.
Wat voor jou met jouw talent, kennis en kunde een kleine moeite is, kan voor een ander een enorme klus zijn waar ze als een berg tegenop zien.

Met ons nieuwe platform kan je heel specifiek zoeken naar vrijwilligerswerk wat bij je past en aan welke (internationale ) sociale duurzaamheid doelen je wilt bijdragen.

Ervaring opdoen

Je kunt jezelf ontplooien en nieuwe ervaringen opdoen. Vrijwilligerswerk doen geeft een boost aan je CV.
Daarbij helpen we je inhoudelijk graag door het aanbieden van kennis en het leren van vaardigheden middels onze vrijwilligersacademie. Het aanbod van workshops, trainingen en
E-learnings wordt in de loop van het jaar uitgebreid.

Het is gezond!

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het doen van vrijwilligerswerk goed is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Movisie heeft hier een mooi artikel over gepubliceerd.

Netwerk opbouwen

Denk hierbij aan een netwerk wat goed te pas kan komen in je carrière maar ook een netwerk waar je op terug kan vallen als het een even een keer niet zo goed gaat. Vrijwilligerswerk is de ultieme manier om nieuwe vrienden te maken en je netwerk te vergroten.

Ons nieuwe platform geeft je de mogelijkheid om lid te worden van 1 of meerdere organisaties en daarmee een eigen community.

Zet je talenten in! Welk talent heb jij?

Welk vrijwilligerswerk past bij mij? Dat antwoord is per persoon natuurlijk verschillend. Doe de test of maak een afspraak. Daarna zul je het pas echt gaan ervaren in de praktijk.

Veel plezier!

- Vul de vragenlijst in
- Ontdek jouw type
- Vind relevante activiteiten
- Duurt slechts 2 minuten

Welk vrijwilligerswerk past bij mij?

Het antwoord hierop verschilt natuurlijk per persoon. Om het je makkelijk te maken kun je van te voren testen invullen om te kijken waar je interesses en kwaliteiten liggen en kunnen we als Vrijwilligerscentrale ook met je mee kijken. Zie hier het testoverzicht of maak een afspraak.

Schrijf je in voor de talentenbank

Kan je op dit moment geen passende vrijwilligersvacature vinden, of wil je incidenteel gevraagd worden voor een klus? Schrijf je dan in voor de vrijwilligerspool of beter gezegd onze talentenbank. Dan kom je in onze database waarin maatschappelijke organisaties kunnen zoeken.

Overal in Stichtse Vecht is er wat te doen!

Waar ga jij aan de slag? Er zijn meer dan 170 organisaties bij ons aangesloten.

Vrijwilligersverhalen en nieuwberichten

vrijwilliger in noodsituaties

Het belang van vrijwilligerswerk & bewonersinitiatieven tijdens noodsituaties

Wil je als vrijwilliger aan de slag tijdens een noodsituaties? Wij geven de tips!
Lees meer
burendag stichtse vecht

Burendag vier je samen

Buurtinitiatieven tijdens burendag: een dag om met elkaar te verbinden.
Lees meer