Post | maart 2024 | Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten | 2 min lezen

NLDoet: twee dagen van ontmoeten & aanpakken

NLdoet voor vrijwilligerswerk, ontmoeten en verbinden in stichtse vecht

Ieder jaar in maart organiseert het Oranjefonds de NLDoet actie. Twee dagen waarop vrijwilligerswerk extra aandacht krijgt. Maatschappelijke organisaties zetten die dagen in om bepaalde grote taken aan te pakken. En voor mensen die geïnteresseerd zijn is een actie zoals NLDoet de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met vrijwilligerswerk.


Dit jaar vond de NLDoet actie plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Een aantal organisaties die meededen aan deze actie zetten we hieronder graag nog extra in het zonnetje.


Zwemvereniging de Meent houdt met vrijwilligers het ‘oudste buitenzwembad van Nederland’ open dat is gelegen aan een van de uitlopers aan de Loosdrechtse Plassen in natuurgebied Kievietsbuurt Zuid te Breukelen. Er staan maar liefst zeven vacatures open dus bekijk de organisatiepagina om te zien welke vacature het beste bij jou past!


NLDoet bij Zwembadvereniging de Meent - door fotograaf Mike van Schoonderwalt


Kinderboerderij Otterspoor is een stichting die tot doel heeft om de kinderboerderij zo te beheren dat de kinderen letterlijk in contact komen met landbouwhuisdieren. Om zo de afstand tussen mens en dier te verkleinen. Dit doen ze met een trotse groep vrijwilligers en beheerders. Hierbij geldt dat de bezoekers met dieren in contact komen en zo iets kunnen leren en ervaren over dier & natuur, milieu & duurzaamheid. Bekijk de organisatiepagina voor meer informatie over vrijwilligersfuncties bij de kinderboerderij.


NLDoet bij Kinderboerderij Otterspoor - door fotograaf André Bouterse


Natuurgroep Kockengen wilt met de activiteiten de natuurlijke rijkdom en het oorspronkelijke landschap van het veenweidelandschap rond Kockengen behouden en de inwoners van Kockengen daar actief bij te betrekken. Er staat momenteel geen vacature actief op de organisatiepagina, maar spreekt de organisatie jou aan dan kan je altijd contact met de organisatie opnemen voor het plannen van een kennismakingsgesprek.


NLDoet bij Natuurgroep Kockengen - door fotograaf Mike van Schoonderwalt


Maria Dommer is een zorginstelling die aan ouderen in de gemeente Stichtse Vecht diensten levert op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Deze diensten worden zowel in het woonzorgcentrum als bij de mensen thuis in Maarssen geleverd. Inmiddels bestaat Maria Dommer al ruim 175 jaar en kan zich hiermee de oudste zorginstelling, gericht op ouderenzorg, in Maarssen noemen. Interesse om bij Maria Dommer te werken? Bekijk dan de organisatiepagina voor meer informatie.


NLDoet bij Maria Dommer - door fotograaf André Bouterse


Zwemlust Nieuwersluis is gelegen in de prachtige vechtstreek tussen Loenen aan de Vecht en Breukelen. Omringd door tal van buitenplaatsen, is de nostalgie ook in het zwembad nog steeds aanwezig. Zij hadden zelf ook nog een korte blog over NLDoet geplaatst op hun website. Er staat momenteel geen vacature actief op de organisatiepagina, maar spreekt de organisatie jou aan dan kan je altijd contact met de organisatie opnemen voor het plannen van een kennismakingsgesprek.


NLDoet bij Zwemlust Nieuwersluis - door fotograaf Mike van Schoonderwalt


Het fort bij Maarsseveen is een culturele ANBI. Een culturele broedplaats voor kunstenaars. Er is altijd wel iets te beleven bij het Fort. Bekijk de organisatiepagina voor de actieve vacatures van Fort Maarsseveen.


NLDoet bij Fort Maarsseveen - door fotograaf André Bouterse


Wil je meer weten over vrijwilligerswerk? Bekijk dan het aanbod van vacatures op onze website. Of doe een talentenscan om te ontdekken welke talenten jij wilt inzetten en welke vacatures bij jouw wensen passen. Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze maatschappelijke makelaars beschikken over een brede kennis rondom maatschappelijke inzet.


NLDoet, jij doet ertoe - door fotograaf André Bouterse

Deel blogpost