Post | oktober 2023 | Kennisbank organisaties | 2 min lezen

Vacature online! Wat nu?

vrijwilligers stichtse vecht vinden via vacature

Je hebt je vacature op je organisatiepagina geplaatst! Na een behoorlijke tijd te hebben geïnvesteerd in de perfecte tekst staat nu eindelijk het eindresultaat online. Hoe mooi zou het zijn als je morgen wakker werd met maar liefst 10 reacties van geïnteresseerden! Maar helaas, zo werkt het (meestal) niet. Het plaatsen van een vacature is slechts één van de vele communicatiemiddelen om de geschikte kandidaat te vinden. Daarom delen we graag vijf tips met je om de vacature extra onder de aandacht te brengen.


1. Social Media

Maakt jouw organisatie gebruik van social media? Zet dit dan ook in om de vacature te promoten. Door af en toe een gedeelte van de vacature tekst te posten, door een link naar de vacature in je profiel te zetten. Of door volgers te activeren om de vacature te delen onder hun eigen volgers, om zo jullie bereik te vergroten.


2. Lokale evenementen

Welke lokale evenementen worden er georganiseerd waar jullie kunnen aansluiten? Denk bijvoorbeeld aan een stand op een braderie of folders op een kraam tijdens een beurs. Op lokale evenementen lopen vaak de potentiële kandidaten rond! Weet je niet zeker of jouw organisatie aansluit bij het evenement? Neem contact op met de organisatie dan kunnen zij met je meedenken.



3. Aanhaken op (inter)nationale dagen

Week tegen de Eenzaamheid, Wereld Alzheimerdag, Dag van de Duurzaamheid en Internationale dag van het naakt tuinieren. Het zijn zomaar een aantal onderwerpen waarvoor (inter)nationaal aandacht wordt gevraagd. Kies een thema dat aansluit bij jouw organisatie en speel erop in via jullie communicatie! Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van tip 4:


4. Pers uitnodigen

Je kunt tip 3 combineren met tip 4: pers uitnodigen. Laten we de Internationale dag van het naakt tuinieren als voorbeeld nemen. Stel dat dit bij jouw organisatie past omdat je bij een moestuin, volkstuin, buitenplaats, wijkpark of kasteeltuin werkt. In het interview deel je tips hoe je het beste kunt naakt tuinieren. Nee, je hoeft er niet zelf voor uit de kleren. Maar het geeft wel weer extra aandacht aan jouw organisatie. En als je het dan ook nog kan afsluiten met promotie voor je vacature dan heb je helemaal een mooi communicatiemiddel. Bijvoorbeeld: Wil je nou liever met kleding aan tuinieren? Dan ben je bij ons van harte welkom om als vrijwilliger aan de slag te gaan!


5. Open dag

Een open dag organiseren voor potentiële vrijwilligers werkt drempelverlagend. Mensen die interesse hebben kunnen op de dag, zonder enige verplichting, komen kijken of het iets is wat bij hun past. Zet huidige vrijwilligers als ambassadeurs in op de dag zelf. Laat de vrijwilligers de bezoekers ontvangen en met hen in gesprek gaan. Zij kunnen het beste uitleggen hoe het is om als vrijwilliger bij jouw organisatie te werken!



Welke punten heb jij al gebruikt? Als we kunnen helpen of als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Hoe zit het met een BSN nummer en vrijwilligerswerk?

| Kennisbank organisaties
Mag je als vrijwilligersorganisatie om een BSN vragen? Ben je als (potentiele) vrijwilliger verplicht om een ...
Lees meer

Collectieve verzekering voor vrijwilligers

| Kennisbank organisaties
De gemeente Stichtse Vecht heeft voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een vrijwilligersverzekering ...
Lees meer

Hoe stel ik een Corona protocol op?

| Kennisbank organisaties
Voor je weer gaat starten, is het goed om een protocol op te stellen voor je vrijwilligers en/of bezoekers ...
Lees meer