Post | november 2023 | Kennisbank organisaties | 2 min lezen

Waarom het aanmaken van een profiel bij Wijzer in Vrijwillige Inzet een goed idee is

profiel aanmaken vrijwilligersstichtsevecht

Wijzer in Vrijwillige Inzet is continue bezig om het matchen van vrijwilligers en organisaties zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Eén van de belangrijkste onderdelen hierin is onze website. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen voor vrijwilligers en organisaties om een profiel aan te maken op vrijwilligersstichtsevecht.nl? We lichten hieronder een aantal toe.


Voordelen voor organisaties


1. Overzichtelijk beheer

Een profiel op onze website biedt organisaties een gestructureerde en overzichtelijke manier om alles rondom vrijwilligers werven te beheren. Met een duidelijk overzicht van aanmeldingen per vacature, beschikbare vacatures, evenementen en workshops wordt het coördineren een stuk eenvoudiger.


2. Efficiënte communicatie

Door de mogelijkheid om vacatures te koppelen aan verschillende contactpersonen, wordt communicatie efficiënter en overzichtelijker. Met één centrale locatie voor wijzigingen kunnen organisaties moeiteloos informatie bijwerken zonder door losse e-mails te hoeven zoeken.


3. Geen dubbel werk

Vacatures kunnen rechtstreeks op de eigen website van de organisatie worden geplaatst, waardoor dubbel werk wordt vermeden. Dit vergroot de zichtbaarheid van vacatures en trekt meer potentiële vrijwilligers aan.


4. Data en inzichten

Met rapporten en analytics biedt het profiel diepgaande inzichten in het werven van vrijwilligers. Organisaties kunnen bijvoorbeeld zien hoe vaak een vacature is bekeken, wat weer helpt om de vacature aan te scherpen.Voordelen voor vrijwilligers


1. Gemakkelijk reageren

Voor vrijwilligers biedt het aanmaken van een profiel het voordeel van gemakkelijk reageren zonder telkens alle gegevens opnieuw in te voeren.


2. Gepersonaliseerd aanbod

Door middel van notificaties en e-mails met passende aanbiedingen op basis van het profiel, kunnen vrijwilligers op de hoogte blijven van relevante vacatures en evenementen.


3. Vrijwilligerspool

Als vrijwilliger kan je je aanmelden voor de vrijwilligerspool. Hier kun je in een paar zinnen omschrijven wie je bent en wat je talent is. Organisaties kunnen vanuit de pool direct reageren om een kennismakingsgesprek te plannen.


Op de pagina voor vrijwilligers en organisaties vind je nog veel meer tips & tricks om zelf aan de slag te gaan! Mocht je ergens hulp bij willen dan horen wij het graag!


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Collectieve verzekering voor vrijwilligers

| Kennisbank organisaties
De gemeente Stichtse Vecht heeft voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een vrijwilligersverzekering ...
Lees meer

Hoe stel ik een Corona protocol op?

| Kennisbank organisaties
Voor je weer gaat starten, is het goed om een protocol op te stellen voor je vrijwilligers en/of bezoekers ...
Lees meer
 SDG Nederland, „Communicatiemateriaal,” Juli 2018. [Online]. Available: https://www.sdgnederland.nl/communicatie-toolkit/.

Vrijwilligerswerk en de Social Development Goals (SDG)/ Duurzame Ontwikkelings Doelstellingen

| Kennisbank organisaties
De SDG's zijn 17 doelen om de wereld een betere plek te maken in 2030. De 193 lidstaten van de Verenigde ...
Lees meer