Skip Sidebar

Over ons

Plant voor Plant vangt ongewenste, te groot geworden en/of verpieterde kamerplanten en bomen op om vervolgens via adoptie een passend nieuw thuis voor ze te vinden. Opbrengsten komen ten goede aan de ...

Natuur & Milieu
Klimaatactie
Deel
Plantenzolder vrijwilliger - Plantenasiel Plant voor Plant

Plantenzolder vrijwilliger - Plantenasiel Plant voor Plant

Structureel werk · 3–6 uur/week · Start vanaf 28 mei
Maarssenbroek, Maarssen, Utrecht, Nederland
Natuur & Milieu
Klimaatactie
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Plant voor Plant - Plantenasiel Maarssen
#79075
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Plant-voor-Plant---Plantenasiel-Maarssen/activiteiten/Plantenzolder-vrijwilliger---Plantenasiel-Plant-voor-Plant/79075 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Altijd al je eigen (planten)winkeltje willen hebben? Word vrijwilliger bij plantenasiel Plant voor Plant en verzorg en beman op woensdag de plantenzolder.

Uitgebreide omschrijving

Altijd al je eigen (planten)winkeltje willen hebben? Voor ons plantenasiel Plant voor Plant zoeken we een of twee vrijwilligers die op de woensdagochtend en/of -middag de plantenzolder willen bemannen. Onze plantenzolder bevindt zich in het gezellige MEC Maarssen gelegen in het wijkpark van Maarssenbroek. 


Wat doet Plant voor Plant?

Plant voor Plant is een plantenasiel. Het is een vrijwilligersinitiatief waar verpieterde, te groot geworden of ongewenste planten gedoneerd én geadopteerd kunnen worden. We verzorgen ze en indien nodig knappen we ze op. Mensen mogen deze tweedehands planten voor een bedrag naar eigen inzicht en portemonneegrootte kopen. Met deze opbrengsten worden in binnen- en buitenland nieuwe bomen aangeplant. Hiermee willen we bijdragen aan onnodige verspilling en aan een groenere wereld. Stap voor stap… Plant voor Plant.


Wat ga je doen?

 • Je bemant de zolder (het winkeltje) van het plantenasiel. Je ontvangt bezoekers en legt uit wie we zijn, wat we doen en hoe we werken. 
 • Tevens help je onze klanten bij het uitzoeken van planten, potten, etc en reken je uiteindelijk met ze af.
 • Sommige mensen brengen juist tweedehands planten en potten. Deze neem je in ontvangst.  
 • In de tussentijd herschik je de planten en geef je ze de nodige verzorging. Sommige planten moeten verpot worden of een ‘knipbeurtje’ ondergaan. Stekjes mag je met hun ‘voeten’ in de aarde zetten. Mocht je hier nog niet heel bedreven in zijn: niet erg! Gewoon lekker proberen en alles kun je (van elkaar) leren. 
 • We zijn elke woensdag geopend tussen 10.00-16.00 uur. We zoeken iemand voor de ochtend (ca. 10.00-13.00 uur) en/of de middag (ca. 13.00-16.00 uur). 


Wie past bij ons?

 • Je bent klantvriendelijk, sociaal en positief ingesteld. Je vind het leuk om een babbeltje met mensen te maken. In de middag zijn er vaak kinderactiviteiten in het MEC. Hier hoef je niets voor te doen, maar weet dat het dan wel gezellig druk kan zijn. 
 • Je vindt het leuk om groene weetjes en verzorgingstips van planten online op te sporen of via anderen te leren. Je hoeft absoluut geen plantenexpert te zijn, maar je hebt wel passie voor planten.


Wat bieden wij jou?

 • Leuke, zelfstandige taak waar je je lekker in kunt uitleven.
 • Werken op een prachtige en rustgevende plek, tussen het groen.
 • Gezellige en lieve collega-vrijwilligers.
 • Voldoening door bij te dragen aan consuminderen en het vergroenen van de wereld.


Interesse?

Mail o.v.v. ‘plantenzolder vrijwilliger’ je motivatie met (beknopte) cv naar [email protected] ter attentie van Margot. Vragen? Bel of app (WhatsApp of Signal) naar 06 4208 2364. Voor meer info over Plant voor Plant www.plantvoorplant.nl. Tot plant?!


Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Maarssen Activiteiten > Plant voor Plant - Plantenasiel Maarssen > Plantenzolder vrijwilliger - Plantenasiel Plant voor Plant

Over Plant voor Plant - Plantenasiel Maarssen

Plant voor Plant vangt ongewenste, te groot geworden en/of verpieterde kamerplanten en bomen op om vervolgens via adoptie een passend nieuw thuis voor ze te vinden. Opbrengsten komen ten goede aan de planten zelf en de aanplant van nieuwe bomen in binnen-, buitenland en Stichtse Vecht. Op deze manier wil Plant voor Plant bijdragen aan onnodige verspilling én aan een groenere wereld. Stap voor stap… Plant voor Plant.