Skip Sidebar
Moestuin de Haar

Moestuin de Haar

Club, vereniging of andere

Over ons

Op de oude productiegronden van Kasteel de Haar staat moestuin de Haar; een zelfoogst- en bloemenpluktuin. Hier worden op zo’n 1,5 hectare grond 60 verschillende soorten gewassen verbouwd. De groenten ...

Verantwoorde consumptie en productieLeven op het landDuurzame steden en gemeenschappen
Deel
Help een handje mee wanneer het jouw uitkomt

Help een handje mee wanneer het jouw uitkomt

Taak · 2–4 uur
Eikstraat 13, 3455 SJ Haarzuilens, Nederland
Duurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productieLeven op het land
Ben je erbij?
Activiteit Delen
Moestuin de Haar
#75411
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Moestuin-de-Haar2/activiteiten/Help-een-handje-mee-wanneer-het-jouw-uitkomt/75411 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wordt onderdeel van het team Moestuin de Haar en werk mee met het onderhouden van deze mooie zelfoogst tuin op historische grond.

Uitgebreide omschrijving

De werkzaamheden zijn divers en zo heeft elk seizoen zijn eigen accent. Naast het zaaien, wieden, planten en onderhouden van de tuin zijn er ook (technische) klussen om op te pakken. Werk je graag op een tuin met wat meer lichtere werkzaamheden, dan is wellicht de bloementuin wat voor jou. Werken op de tuin betekent lekker buiten bezig zijn, alleen of juist samen en (werk)ervaring opdoen.  


Je bent van harte welkom op de dagen dat de tuin open is. Er is geen vast dagdeel in de week of maand waaraan je je verbindt. Incidenteel komen meewerken, kan dus ook. We vinden het leuk als je je voor een seizoen aan ons verbindt. Op deze manier beleef je de groei en ontwikkeling van de tuin.


De ochtend is van 9 uur, met een pauzemoment om 10.30 uur tot 12.30 uur. Na de lunch gaan we om 13 uur verder, is er een pauze moment en om 17.00 uur ronden we het werk af. Het is prettig als je bij de startmomenten aanwezig bent.


Wees welkom om een keer mee te werken en ervaren hoe het is om met je handen in de aarde bezig te zijn in een omgeving waar de vogels al kwetterend overvliegen, groen de boventoon voert en er rust is.


Tot op de tuin!

 

Wat haal jij er uit?

  • Afwisselend en leerzaam vrijwilligerswerk
  • Je bent onderdeel van de gemeenschap van Moestuin de Haar en deelt mee met oogstfeesten, activiteiten en vrijwilligers uitjes 
  • Bijzondere ontmoetingen; Samen werken verbindt.
  • Je werkt midden in de natuur
  • Je doet kennis en ervaring op. De tuinders delen graag hun kennis en ervaring.

Hoe kom ik er?

Ben je erbij?
Activiteit Delen
Haarzuilens Activiteiten > Moestuin de Haar > Help een handje mee wanneer het jouw uitkomt

Over Moestuin de Haar

Op de oude productiegronden van Kasteel de Haar staat moestuin de Haar; een zelfoogst- en bloemenpluktuin. Hier worden op zo’n 1,5 hectare grond 60 verschillende soorten gewassen verbouwd. De groenten en bloemen worden volgens de principes van de biologische landbouw geteeld en de tuin is een CSA tuin, Community Supported Agriculture. Dat betekent dat er gemeenschap van oogsters is die zich voor een seizoen aan de tuin verbinden. Met vier tuinders en een groep vrijwilligers werken we bijna dagelijks op de tuin om dit mogelijk te maken.