Missie

Het is de missie van het Expertisecentrum Vrijwillige Inzet om de zichtbare, bereikbare en toegankelijke vraagbaak te zijn voor inwoners, ondernemers, organisaties, instellingen en overheidsinstanties. Het is ons doel om vrijwilligerswerk te vergroten en te verstevigen in de gemeente Stichtse Vecht.


Visie

Met de komst van de Participatiewet in 2015 heeft het vrijwilligerswerk nog meer aandacht gekregen en is de urgentie ervan onderschreven. Wij vinden het doen van vrijwilligerswerk belangrijk omdat:

  • Het bijdraagt aan een goede fysieke en geestelijke gezondheid.
  • Het een bijdrage levert aan participeren in de maatschappij.
  • Het helpt bouwen aan sociale netwerken en deze te verstevigen.


In moderne tijden is ook een moderne manier nodig om de sociale cohesie te versterken. Zowel online als off line. Het Expertisecentrum ziet voor zichzelf daarin een rol weggelegd. Als schakelpunt tussen inwoners, organisaties, ondernemers en overheid.


Om dit waar te kunnen maken is het onze ambitie om online te gaan werken met een interactieve website. Off line zetten we in op nieuwe front-desks met een gidsfunctie. Deze punten worden door professionals/vrijwilligers bemand en zijn te vinden op zichtbare en vrij toegankelijke plaatsen in gemeente Stichtse Vecht.


Ons doel is oplossingen bieden, coachen, kennis delen en vrijwilligerswerk promoten en stimuleren. Door zoveel mogelijk mensen in gemeente Stichtse Vecht mee te laten doen versterkt het Expertisecentrum de veerkracht in de samenleving.


Het Expertisecentrum

Het Expertisecentrum vrijwillige inzet is de lokale autoriteit op het gebied van vrijwillige inzet in gemeente Stichtse Vecht.


Het centrum biedt vindbare en bereikbare informatie en advies aan inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers over:

  • Vrijwillige inzet;
  • Wetgeving;
  • Vrijwilligersverzekering;
  • Het opstarten van initiatieven;
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO);
  • En alle overige vrijwilligerswerk gerelateerde vragen.


De vrijwilligersvacaturebank maakt onderdeel uit van het expertisecentrum. Met ons online platform matchen we personen aan organisaties en andersom. Ingeschreven potentiële vrijwilligers worden aan de hand van een profiel op de hoogte gehouden van passend aanbod. Voor wie hulp nodig heeft bij het vinden van vrijwilligerswerk, bieden we begeleiding en coaching aan. Dit gebeurt zowel online als offline.


Binnen het online platform kunnen maatschappelijk organisaties zelf een community creëren. Zij kunnen vrijwilligersvacatures, maatschappelijke stageplekken, workshops en evenementen delen.

Onze drie pijlers en bijbehorende dienstverlening

Waarderen

Bemiddeling

Kennisoverdracht

Ons team

Chantal Werensteijn[email protected]Maatschappelijk Makelaar
Werkdagen: maandag, woensdag en vrijdag. Op dinsdag en donderdag wisselend en beperkt bereikbaar
06 - 83 033 273
Dennis Duiker[email protected]Directeur-Bestuurder
Sami Geberehiowet[email protected]Maatschappelijk Makelaar
Werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag. Op maandag en vrijdag wisselend en beperkt bereikbaar.
06 - 46 01 48 24

Onze vrijwilligers

Mike van SchoonderwaltMediamaker/fotograaf
André BouterseFotograaf

Werken bij de vrijwilligerscentrale

Op dit moment hebben wij geen vacatures.

Wil je ook bij ons aan de slag als vrijwilliger?

Hieronder vind je onze openstaande vacatures

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 9 jul 2022 Voor ongeveer 8 weken
Flexibele locatie
Vrijwilligers gezocht voor zomeractiviteiten
Komende zomer wordt er een ruim aanbod georganiseerd met activiteiten voor de Oekraïense vluchtelingen. Voor veel activiteiten zijn er nog vrijwilligers nodig. Geplaatst door Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht
Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
Flexibele locatie
Oproep: Hulp voor Oekraïne , meld je bij ons!
Wilt u iets doen voor Oekraïne? Wij willen mensen en initiatieven inventariseren en aan elkaar koppelen zodat er een gezamenlijke hulpactie opgezet kan worden! Geplaatst door Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht

Onze deur staat voor u open!

Neem contact op per telefoon, e-mail of via het contactformulier onderaan deze pagina.


Openingstijden:

Maandag, dinsdag en donderdag: 9:00 uur tot 17:00 uur

Woensdag van 9:00 tot 13:00 uur


Wij op dit moment beperkt telefonisch bereikbaar. Contactformulieren en mailtjes proberen wij zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


Waar kunt u ons verder nog vinden?

Naast ons hoofdkantoor op de Vondel in Maarssen zijn wij in 2022 aanwezig op verschillende plekken in de gemeente. Meer informatie hierover volgt nog.

Waar wilt u ons ontmoeten in Stichtse Vecht?

Laat het ons weten via het contactformulier!

Contactformulier