Post | april 2024 | Buurtinitiatieven - nieuws & verhalen | 2 min lezen

Wil je een initiatief voor je wijk starten, maar weet je nog niet wat? Start dan eerst met een subsidie!

subsidie voor buurtinitiatieven

Je kent het wel: je bent blij met de buurt waarin je woont. Zo blij, dat je graag iets wilt organiseren voor de buurtbewoners. Maar wat? Dat weet je nog niet. Dan is het handig om te weten dat er voor buurtinitiatieven verschillende subsidies beschikbaar zijn. Wij zetten hieronder een aantal voor je op een rij. Wie weet zit er eentje tussen die jou op een idee brengt!


Jantje Beton

Meer speelruimte en speelkansen, samen met kinderen zet Jantje Beton zich hiervoor in. 300.000 kinderen in Nederland spelen niet genoeg buiten. We dreigen een generatie te verliezen aan binnen zitten. Te weinig beweging veroorzaakt lichamelijke problemen. Geen direct contact met andere kinderen maakt dat ze geen sociale vaardigheden leren. Alleen zijn maakt ze depressief en angstig. Er zijn te weinig plekken waar kinderen veilig kunnen buitenspelen en dat moet veranderen! (bron: Jantje Beton)


Vanaf eind mei komen de voorwaarden en spelregels voor het aanvragen van een subsidie in 2024 op de website van Jantje Beton te staan.


Culturfonds Stichtse Vecht

Een goed, origineel, cultureel, creatief, verbindend of muzikaal plan in Stichtse Vecht? Vraag dan subsidie aan bij het Cultuurfonds Stichtse Vecht. Dit is een zelfstandig Fonds binnen de gemeente Stichtse Vecht met als doel cultuur en cultuuruitingen in Stichtse Vecht te stimuleren en te versterken. Ook wil het Fonds gemeenschapszin en cultuurdeelname voor en door inwoners en bezoekers van Stichtse Vecht bevorderen.


Alle culturele organisaties in Stichtse Vecht die een cultureel initiatief nemen, zoals het organiseren van een concert, tentoonstelling, festival of educatieproject kunnen een bijdrage aanvragen bij het Cultuurfonds Stichtse Vecht.  Bekijk de website van Cultuurfonds Stichtse Vecht voor meer informatie.


Vitaal Stichtse Vecht

Vitaal Stichtse Vecht zet activiteiten en initiatieven op die zorgen voor vitale en gezonde inwoners. Het is een samenwerking tussen allerlei organisaties en inwoners in Stichtse Vecht die hier aan willen bijdragen. Ze zetten zich bijvoorbeeld in voor minder schulden, eenzaamheid, meer bewegen en een gezonde leefstijl.


Per thema is er een contactpersoon die je kunt benaderen met een idee voor jouw buurt. Kijk op de website van Vitaal Stichtse Vecht voor meer informatie en de contactgegevens.


Op de website van gemeente Stichtse Vecht vind je meer informatie over subsidies die aangevraagd kunnen worden.Deel blogpost
Gerelateerde blogposts