Post | december 2023 | Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten | 2 min lezen

Kom Erbij! Loenen aan de Vecht, nu ook online!

De welzijnsorganisatie MOmenz heeft jaren het boekje en netwerk Kom Erbij! voor verschillenden kernen in Stichtse Vecht gecoördineerd. In het Kom Erbij! boekje staat een breed aanbod van activiteiten in verschillende categorieën voor inwoners van Stichtse Vecht. Denk aan sport en spel, muziek, creatief, cultuur, educatief of juist puur voor vermaak. Naast het doen van leuke activiteiten van Kom Erbij! staat het ontmoeten van elkaar centraal.


Het boekje en Kom Erbij online!

Door een samenwerking tussen Zorggroep de Vechtstreek en Wijzer in vrijwillige inzet, onderdeel MOmenz, is het mogelijk geworden om een fysiek boekje van Kom Erbij! Loenen aan de Vecht nog een keer uit te geven met activiteiten in de periode van januari tot en met juni 2024. Het boekje is in december tegelijk met de VAR huis aan huis bezorgd in Loenen aan de Vecht, Loenersloot en Nieuwersluis. Het boekje ligt ook op een aantal publieke locaties in deze kernen. Daarnaast zijn alle activiteiten van Kom Erbij! Loenen aan de Vecht ook online vindbaar op de Kom Erbij! pagina. Hier kun je het boekje ook downloaden.

MOmenz ontving vele signalen vanuit zowel inwoners als professionals dat er behoefte is aan één online vindplaats voor alle (ontmoetings-)activiteiten. Aangezien het platform van Wijzer in Vrijwillige Inzet in de basis geschikt is om dit te realiseren zijn we samen met clubjes, verenigingen en organisaties uit Loenen gestart met de pilot Kom Erbij! Loenen aan de Vecht online.

Als deze pilot goed verloopt hebben we de intentie om in 2024 stapsgewijs uit te breiden naar heel Stichtse Vecht. De meeste van meer dan 165 reeds aangesloten vrijwilligers organisaties hebben namelijk ook inhoudelijk aanbod geschikt voor Kom Erbij!.


Voordelen voor inwoners, verenigingen en organisaties

Het digitaal platform biedt voordelen voor de inwoners, er is 1 plek waar alle informatie te vinden is over activiteiten en vrijwilligerswerk. Organisaties die activiteiten aanbieden krijgen meer bekendheid zodat zij meer inwoners en een breder publiek weten te bereiken. Ze kunnen met 1 account vrijwilligersvacatures en Kom Erbij! activiteiten plaatsen. Daarnaast kunnen organisaties zelf wijzigingen bijhouden, zodat het een actueel overzicht blijft. Door deze interactieve plek weten inwoners, clubjes, verenigingen en (professionele en vrijwillige) organisaties elkaar te vinden wat ten goede komt aan de toenemende vergrijzing en het thema eenzaamheid. Door zelf de regie te nemen zal er een verbetering van levenskwaliteit zijn. En inwoners die digitale hulp nodig hebben, staan we bij. In 2024 wordt de filterfunctionaliteit verder ontwikkeld zodat je een overzicht op basis van persoonlijke interesses kunt uitprinten.


Denk met ons mee en sluit je ook aan bij het Kom Erbij! netwerk

Organiseer je ook activiteiten voor inwoners , wil je meer weten of meedenken over de pilot Kom Erbij!? Neem gerust contact met ons op, we staan open voor ideeën!

Wijzer in Vrijwillig Inzet is een onderdeel van MOmenz en is het expertisecentrum op het gebied van vrijwillige inzet waar inwoners, buurtinitiatieven ,maatschappelijke organisaties en ondernemers terecht kunnen. Wil je meer weten over onze dienstverlening, kijk dan op onze website of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

www.vrijwilligersstichtsevecht.nl|telefoonnummer 0346 29 07 10| [email protected]

Deel blogpost