Post | maart 2024 | Buurtinitiatieven - nieuws & verhalen | 2 min lezen

Duurzaam buurtinitiatief subsidiëren met de Groene Buurtbon!

Door Gemeente Stichtse Vecht
duurzaam buurtinitiatief

Hebben jij en jouw buren een idee om de wijk te vergroenen? In de provincie Utrecht helpt de Groene Buurtbon mensen bij het vergroenen van hun buurt of wijk. Je kunt bij de provincie vanaf nu een Groene Buurtbon van €500 of €1.000 aanvragen bij het programma Groen aan de buurt.


Over de Groene Buurtbon

De provincie Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en IVN dragen graag bij aan een gezonde, groene leefomgeving. Bijvoorbeeld door het verstrekken van de Groene Buurtbon. Het bedrag moet besteed worden aan een project dat zorgt voor meer groen. De provincie Utrecht financiert deze regeling.Bekijk voorbeelden

Op de website van Groen aan de Buurt vind je een aantal inspirerende voorbeelden. Bijvoorbeeld het aanleggen van geveltuintjes, buurttuinen of groene boomspiegels.


Aanvraag Groene Buurtbon

Het aanvragen van deze bon kan per initiatief van minimaal 5 buren, via: groenaandebuurt.nl/groene-buurtbon. Kies voor een bon van €500 of €1.000, afhankelijk van de grootte van het project. Met dit geld kun je als bewoners samen een project doen waarmee je gemeente Stichtse Vecht groener maakt.

Aanvragers krijgen binnen 2 weken bericht. Na goedkeuring ontvangen ze het aangevraagde bedrag op hun rekening en kunnen ze aan de slag. Nog wat meer tijd nodig? Geen probleem, zolang het project maar voor 1 april 2025 gedaan is.Betrek gemeente of woningcorporatie bij het plan

Voordat je het groene plan indient bij Groen aan de buurt is het verstandig om bij de gemeente te vragen of het idee haalbaar is. Het gaat namelijk om het vergroenen van een deel van de openbare ruimte. Dat kan via stichtsevecht.nl/groenzelfdoen. Ook kan het zijn dat niet de gemeente maar de woningbouwvereniging eigenaar van de grond is. Stem in dat geval eerst het idee met hen af.


Dit is een bericht van Gemeente Stichtse Vecht (bron: https://stichtsevecht.nl/nieuws/7798/de-groene-buurtbon-voor-vergroenen-buurt-of-wijk/)


Buurtinitiatieven zorgen voor verbinding en dragen bij aan positieve gezondheid (zingeving, ertoe doen). Heb jij een idee voor een initiatief? Kijk dan vooral op de pagina 'buurtinitiatief' voor meer informatie. Of neem contact met ons op.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts