Skip Sidebar

Over ons

Wij – een groep betrokken inwoners – zetten ons met de gemeente in voor het beheer, beleid en de toekomst van het wijkpark in Maarssenbroek. Het wijkpark loopt van Zwanenkamp tot Boomstede en is de ...

DierenwelzijnNatuur & MilieuBuurt & omgeving
Duurzame steden en gemeenschappen
Deel
Wil jij ook gezellig buiten in de natuur werken ?

Wil jij ook gezellig buiten in de natuur werken ?

Structureel werk · 2–3 uur/week
Reigerskamp 96a, 3607 HE Maarssen, Nederland
TuinierenKlussenZwerfafvalOndersteunend werkBuiten
Natuur & Milieu
Duurzame steden en gemeenschappen
Dit is een maatschappelijke stageEenzaamheid
Activiteit Delen
Vrienden van het wijkpark Maarssenbroek
#47111
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Vrienden-van-het-wijkpark-Maarssenbroek/activiteiten/Wil-jij-ook-gezellig-buiten-in-de-natuur-werken-/47111 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Eigen omgeving/park mooier maken. Gezellig en gezond buiten in beweging zijn.

Uitgebreide omschrijving

Hou je van het park?

En is tuinieren jouw hobby?

Of wil je gewoon lekker buiten in de natuur in beweging komen? Om zo je eigen omgeving mooier te maken?

Word dan vrijwilliger in onze groengroep. In een positief ingestelde vrijwilligersgroep steek je je handen uit de mouwen voor het wijkpark.


Sluit je aan bij de groengroep van de vrienden van het wijkpark.


Wij komen wekelijks een paar uurtjes bij elkaar en gaan dan samen aan de slag. Onze klussen zijn gevarieerd. Van het knotten van wilgen tot onkruid wieden in de vlinder- en bessentuin. En van alles daartussen. Je krijgt veel waardering voor je inzet!


Samenwerking met de gemeente

Een paar vrijwilligers van de groengroep overlegt maandelijks met de gemeente, om ons werk af te stemmen. Wij worden ook als wijkcommissie gezien en hebben we budget voor organisatiekosten. Wij hebben uit het leefbaarheidsbudget geld gekregen voor een schuurtje en gereedschap. Door het overleg hebben wij invloed op het park. Zo hebben wij op aanvraag bloembollen gekregen en bloemzaad wat wij op diverse plekken in het park hebben aangebracht en nog gaan brengen.



Meer weten?

Neem contact op met Trees van den Hoogen. Zij vertelt je alles wat je wilt weten. Bekijk voor een impressie onderstaande video.


Vragen:

Neem contact op met onze contactpersoon Trees van den Hoogen. Dan kijken we of we iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Of

Meld je aan, je bent van harte welkom!


Dag(en) en dagdelen:

  • Woensdag: Ochtend
  • Vrijdag: Ochtend en middag.
  • Zaterdag en zondag: Ochtend en middag.


Werktijden, frequentie en duur: 

We werken 2 uurtjes per week.

Om de week op woensdagmiddag van 14:00 uur de andere week vrijdagochtend 10:00 uur. Soms ook in het weekend of op andere dagen. De meeste mensen die door de weeks helpen zijn met pensioen of werken onregelmatig. We hebben ook een weekendploeg. Deze vrijwilligers werken door de week fulltime en spreken 1 keer per maand een werksessie af. Je ziet het, we zijn heel flexibel. Kun je een keertje niet? Dit is geen probleem. We communiceren via whatsapp. Dat is handig als het regent en de werksessie niet door kan gaan. Of als iemand van ons spontaan op een ander moment aan het werk gaat. Dan kun je je daarbij aansluiten. Als je met pensioen bent, wil je ook niet ergens aan vastzitten. Maar de praktijk wijst uit dat we er meestal naar uitkijken om weer met elkaar aan de slag te gaan. Van jong tot oud, iedereen voelt zich bij ons thuis! Kom vrijblijvend een keer meedraaien. En proef de sfeer van de vrienden van het wijkpark!


Vaardigheden: 

Inzet, en zin er in hebben. Durven vragen en overleggen met elkaar.


Algemeen: 


Het is ontzettend leuk om als vrijwilliger van de groengroep invloed te hebben over stukjes in het park. Zoals de aanleg van de vlinder- en bessentuin. We maken het park mooier met de bollen en het zaaigoed, dat we na een aanvraag van de gemeente kregen. Ook hebben we houtsnippers gevraagd en gekregen voor de wilgentunnel. En we gebruiken de takken van de knotwilgen voor de struintuin, zodat de kinderen naar hartenlust hutten kunnen bouwen. Of te wel: onze inzet doet ertoe! Als je in het park loopt, zul je extra genieten. En fijn ook dat andere bewoners hun waardering uiten voor het steeds mooier worden van het park! Voldoening gegarandeerd! Over de vrienden van het wijkpark De bewonersgroep vrienden van het wijkpark is in 2020 opgericht. De groep is ontstaan vanuit het project Gezonde Buurten van IVN Natuureducatie, Jantje Beton en de gemeente Stichtse Vecht. In dit project werken kinderen, volwassenen en gemeente samen aan een actieve, speelse en natuurlijke buurt. Na beëindiging van dit project in Stichtse Vecht, gingen de werkgroepen verder als de Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek.


Inwerkmethode en begeleiding: 

Je overlegd met Trees wanneer en waar je voor de eerste keer aansluit. Iedereen van de groengroep vind het leuk om je te ontvangen en wegwijs te maken.


Onkostenvergoeding: 

Als je in het park aan het werk gaat wordt een hesje van de vrienden van het wijkpark ter beschikking gesteld. Ook krijg je handschoenen. Tijdens een werkdag kun je op kosten van de vrienden wat drinken op de kinderboerderij. Ook zijn we altijd welkom bij het daarnaast gelegen MEC Waarmee we ook regelmatig mee samenwerken.

Hoe kom ik er?

Wij verzamelen altijd bij kinderboerderij Otterspoor in Park Reigerskamp
Activiteit Delen
Maarssen Activiteiten > Vrienden van het wijkpark Maarssenbroek > Wil jij ook gezellig buiten in de natuur werken ?

Over Vrienden van het wijkpark Maarssenbroek

Wij – een groep betrokken inwoners – zetten ons met de gemeente in voor het beheer, beleid en de toekomst van het wijkpark in Maarssenbroek. Het wijkpark loopt van Zwanenkamp tot Boomstede en is de ‘groene long’ van Maarssenbroek. Gezellig en gezond buiten in beweging zijn.