Begeleider bij les aan volwassen met afstand tot de arbeidsmarkt

Begeleider bij les aan volwassen met afstand tot de arbeidsmarkt

Structureel werk · 2 uur/week · Start vanaf 10 jan 2023
De Corridor 8, 3621 ZB Breukelen, Nederland
TrainingOnderwijsLezen & schrijvenActiviteiten begeleidenBegeleidingSociaal contactNederlands
Mensen met een beperkingWelzijnOnderwijs
4 Kwaliteitsonderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Prago
#55277
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Stichting-Prago1/activiteiten/Begeleider-bij-les-aan-volwassen-met-afstand-tot-de-arbeidsmarkt/55277 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Prago biedt onderwijs op maat in lezen & schrijven, rekenen en digitale vaardigheden aan volwassen die moeite hebben met leren.

Uitgebreide omschrijving

Je helpt - samen met onze docent en een andere vrijwilliger - onze cursisten met lees- en schrijfoefeningen. Sommige cursisten krijgen ook rekenles of oefenen met gebruik van tablet of computer. Iedere cursist leert op eigen niveau en in eigen tempo. De lesgroep biedt een veilige en gezellige leeromgeving.

De cursisten van deze lesgroep zijn medewerkers van een sociaal werkbedrijf. Zij hebben bijvoorbeeld een licht verstandelijke of psychische beperking, een leerachterstand, soms met leerproblemen zoals dyslexie. In deze lesgroep volgen zowel moedertaalsprekers (NT1) als oorspronkelijk anderstaligen (NT2) les.

Als vrijwilliger werk je meestal één op één met een cursist, soms in een klein groepje (bijvoorbeeld met een leesoefening).


Wat neem je mee?

  • Je bent rustig, geduldig en vriendelijk.
  • Je beheerst de Nederlandse taal.
  • Het is fijn als je zelf vaardig bent met tablet, laptop en b.v. Whatsapp, maar dat is niet noodzakelijk!


Wat bieden wij?

  • Leuk en zinvol vrijwilligerswerk, tegen een beperkte tijdsinvestering (2 uur per week), in een klein, betrokken team dat open staat voor jouw inbreng.
  • Individuele begeleiding door de bevoegd docent die de leiding heeft over de lessen.
  • Een jaarlijkse training samen met vrijwilligers van andere Prago leslocaties (niet verplicht).
  • Jaarlijks een VVV-bon als bedankje voor je inzet.


Waar en wanneer?

  • Prago heeft een vacature voor begeleider bij onze lesgroep bij Kansis in Breukelen. Hier wordt les gegeven op maandagen van 13.30 tot 15.30 uur.
  • Tijdens reguliere schoolvakanties wordt ook bij Prago geen les gegeven.
Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Prago

Prago geeft les in lezen, schrijven, rekenen en basis digitale vaardigheden aan volwassenen (18 jaar en ouder) die moeite hebben met leren. Prago cursisten zijn geboren in Nederland of hebben een migratieachtergrond. Zij kunnen een licht verstandelijke beperking hebben, leerachterstand of psychische problematiek of kunnen om een andere reden niet goed terecht bij reguliere cursussen en onderwijs.