Skip Sidebar

Over ons

Wij zijn een stichting die tot doel heeft om de kinderboerderij zo te beheren dat de kinderen letterlijk in contact komen met landbouwhuisdieren om zo de afstand tussen mens en dier te verkleinen ...

DierenwelzijnNatuur & Milieu
Leven op het land
Deel

Weekend vrijwilliger Kinderboerderij Otterspoor

Structureel werk · 6-8 uur/maand · Start vanaf 22 okt 2022
Reigerskamp 198, 3607 HK Maarssen, Nederland
DierenwelzijnNatuur & MilieuSport & Recreatie
Leven op het land
Activiteit Delen
Kinderboerderij Otterspoor
#58077
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Kinderboerderij-Otterspoor1/activiteiten/Weekend-vrijwilliger-Kinderboerderij-Otterspoor/58077 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als weekendvrijwilliger zorg je ervoor dat de boerderij in het weekend open is. Je verzorgt de dieren, staat bezoekers te woord en verkoopt in het winkeltje

Uitgebreide omschrijving

Als weekendvrijwilliger zorg je ervoor dat de boerderij ook in het weekend open is. Je verzorgt de dieren, zorgt ervoor dat het erf en de boerderij netjes blijven, staat bezoekers te woord en verkoopt vanuit het winkeltje ijs, koffie etc. Je draait de diensten altijd met een (vast) maatje.


Wie zoeken wij? Mensen die de boerderij een warm hart toedragen en ongeveer 1x in de 6 weken een dag in het weekend de beheerder willen zijn. Je vindt het leuk om de dieren te verzorgen maar kunt ook goed omgaan met bezoekers en dan in het bijzonder de kinderen natuurlijk.


Je bent minimaal 20 jaar en hebt er geen probleem mee een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen voor je officieel bij ons start.


Je kunt je ook als duo opgeven!


We willen benadrukken dat het vrijwilligerswerk is maar niet vrijblijvend. De dieren en de bezoekers rekenen op je!


Praktisch Het rooster wordt per half jaar gemaakt, als je een keer niet kunt is het de bedoeling dat je dit zelf ruilt. Een weekenddienst is op zaterdag of zondag van 10.00 tot 17.00 (in de winter tot 16.30).


Voor je zelfstandig diensten met je toegewezen maatje draait wordt je een aantal keer ingewerkt door een van de huidige vrijwilligers, je ontvangt het handboek en een overzicht van de werkzaamheden. Daarnaast regelen we dienstkleding voor je (t-shirt en jas). Het betreft hier een vrijwilligersfunctie dus er is geen vergoeding.


Tevens vragen we je te helpen met evenementen zoals het schapenscheerfeest, lentefeest en dierendagfeest.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Maarssen > Maarssen Activiteiten > Kinderboerderij Otterspoor > Weekend vrijwilliger Kinderboerderij Otterspoor

Over Kinderboerderij Otterspoor

Wij zijn een stichting die tot doel heeft om de kinderboerderij zo te beheren dat de kinderen letterlijk in contact komen met landbouwhuisdieren om zo de afstand tussen mens en dier te verkleinen. Dit doen we met een trotse groep vrijwilligers en beheerders. Hierbij geldt dat de bezoekers met dieren in contact komen en zo iets kunnen leren en ervaren over dier en natuur, milieu en duurzaamheid. Daarnaast zijn wij een veel bezochte ontmoetingsplaats in Maarssenbroek.