Skip Sidebar

Over ons

Wij zijn een stichting die tot doel heeft om de kinderboerderij zo te beheren dat de kinderen letterlijk in contact komen met landbouwhuisdieren om zo de afstand tussen mens en dier te verkleinen ...

DierenwelzijnNatuur & Milieu
Leven op het land
Deel
1x per 6 weken boer of boerin zijn, dat kan! Wordt weekend verzorger

1x per 6 weken boer of boerin zijn, dat kan! Wordt weekend verzorger

Structureel werk · 6-8 uur/maand
Reigerskamp 198, 3607 HK Maarssen, Nederland
DierenwelzijnNatuur & MilieuSport & Recreatie
Leven op het land
Activiteit Delen
Kinderboerderij Otterspoor
#58077
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Kinderboerderij-Otterspoor1/activiteiten/Dierverzorger-bij-Kinderboerderij-Otterspoor/58077 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als weekend dierverzorger zorg je ervoor dat de boerderij in het weekend open is. Je verzorgt de dieren, staat bezoekers te woord en verkoopt in het winkeltje

Uitgebreide omschrijving

In het weekend wordt de kinderboerderij gerund door vrijwillige beheerders. Dit betekent dat ook jij dierverzorger voor een dag kunt worden. Je hebt hier geen diploma voor nodig en wordt opgeleid door onze gediplomeerde dierverzorgers. Naast het verzorgen van de dieren, verwelkom je de gasten en verkoop je koffie en ijsjes vanuit de winkel.


Wij vragen

Mensen die de boerderij een warm hart toedragen en ongeveer 1x in de 6 weken een dag in het weekend de beheerder willen zijn. Je vindt het leuk om de dieren te verzorgen en kunt ook goed omgaan met bezoekers en dan in het bijzonder de kinderen natuurlijk. Je bent minimaal 18 jaar en hebt er geen probleem mee een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen voor je officieel bij ons start.


Praktisch

Het rooster wordt per half jaar gemaakt, als je een keer niet kunt is het de bedoeling dat je dit zelf ruilt. Een weekenddienst is op zaterdag of zondag van 10.00 tot 17.00 (in de winter tot 16.00).

Je kunt je alleen opgeven maar ook als duo. Voor je zelfstandig diensten draait wordt je een aantal keer ingewerkt door een gediplomeerd dierverzorger, je ontvangt het handboek en een overzicht van de werkzaamheden. Daarnaast verzorgen we dienstkleding voor je (T-shirt, fleece-vest en jas).

 

Werkzaamheden

-Voeren en water geven aan de dieren

-Schoonmaken verblijven en het terrein

-Openen en afsluiten van de kinderboerderij winkel

-Verwelkomen en te woord staan van de gasten

-Meehelpen met evenementen


Wij bieden

Het gaat om een vrijwillige functie, dit betekent dat er geen geldelijke vergoeding uitgekeerd zal worden. Wel bieden wij je de kans om jouw krachten en talenten ten volste te benutten, extra karma punten te verdienen en je netwerk lokaal uit te breiden.


Wil je meer informatie of reageren?

Heb je interesse, je kan via deze site reageren of zoek onze contactgegevens op onze website. Je kunt ook een privé berichtje naar onze facebookpagina sturen en wij nemen contact met je op. Je kunt natuurlijk ook even langslopen en de beheerder aanspreken. Als je je gegevens achterlaat word je gebeld of gemaild.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Maarssen Activiteiten > Kinderboerderij Otterspoor > 1x per 6 weken boer of boerin zijn, dat kan! Wordt weekend verzorger

Over Kinderboerderij Otterspoor

Wij zijn een stichting die tot doel heeft om de kinderboerderij zo te beheren dat de kinderen letterlijk in contact komen met landbouwhuisdieren om zo de afstand tussen mens en dier te verkleinen. Dit doen we met een trotse groep vrijwilligers en beheerders. Hierbij geldt dat de bezoekers met dieren in contact komen en zo iets kunnen leren en ervaren over dier en natuur, milieu en duurzaamheid. Daarnaast zijn wij een veel bezochte ontmoetingsplaats in Maarssenbroek.