Coördinator Coach4You voor Stichtse Vecht gezocht.

Coördinator Coach4You voor Stichtse Vecht gezocht.

Structureel werk · 3 uur/week
Buitenweg 319, 3602 XC Maarssen, Nederland
Begeleiding
OnderwijsKinderen & Jongeren
9 plaatsen over.
Activiteit Delen
Gilde Stichtsevecht
#48451
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Gilde-Stichtsevecht/activiteiten/Coordinator-Coach4You-voor-Stichtse-Vecht-gezocht/48451 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Weet je zelf nog hoe het was om naar de middelbare school te gaan? Voor deze kinderen bieden coaches deze kinderen de helpende hand.

Uitgebreide omschrijving

Coördinator Coach4You gezocht:

Coach4you is een landelijke vrijwilligersorganisatie die per jaar gemiddeld 250 basisschoolkinderen uit groep 8 begeleidt bij de overstap naar het voortgezet onderwijs, middels de inzet van vrijwilligers. Ook in Stichtse Vecht werkt Coach4you (onder de paraplu van Gilde Stichtse Vecht) al nauw samen met de enkele basisscholen in onze gemeente. De coachkinderen worden gedurende 1 schooljaar met een uitloop tot kerst volgende schooljaar door een vrijwillige coach ondersteund op die dingen die het kind belangrijk vindt. Het accent ligt vaak op het sociaal-emotionele vlak maar ook praktische studiebegeleiding kan er deel van uitmaken. We zijn op zoek naar een Coördinator Coach4you die ‘de motor’ mede draaiend houdt. Coach4You wordt momenteel gerund door een duo van twee coördinatoren. Als coördinator heb je o.a. de volgende taken: - het onderhouden van de contacten met de basisscholen (groep 8 leerkrachten, IB-ers) - het voeren van intakegesprekken op de scholen en bij gezinnen thuis - het zoeken naar en aannemen van nieuwe vrijwilligers/coaches met de juiste kwaliteiten - het begeleiden van de coachingstrajecten ( ‘coach the coach’) waar nodig - het organiseren van intervisie-avonden en deze begeleiden, voorzitten, groepsproces sturen, interessante thema’s uitdiepen (evt. middels een gastspreker) - verzorgen van PR en informatievoorziening - deelnemen aan coördinatoren-overleg binnen het Gilde (2-3x p.j.) en binnen Coach4You Nederland (1x p.j.) Wat heb je nodig? aantoonbaar MBO-HBO werk- en denkniveau bij voorkeur ervaring in het onderwijs of het begeleiden/coachen van kinderen affiniteit met de doelgroep (kinderen van 11-14 jaar; brugklassers) communicatieve vaardigheden; doorvragen, reflecteren, etc. mensenkennis om de goede match te kunnen maken tussen leerling en coach gemiddelde tijdsbesteding 4 uur per week, met piekperiodes (m.n. in het voorjaar) beschikbaar voor een langere periode Denk je dat je dit in huis hebt en lijkt dit je dit leuk vrijwilligerswerk om te doen? Dan maken we graag kennis met je. Bel of mail, ook als je eerst meer informatie wilt, met Wilna Quakkelaar of Rob Hoekstra.


Lijkt dit vrijwilligerswerk, als coach, wat voor jou, voor iemand die je kent of wil je eerst meer informatie? Stel dan je vraag aan onze contactpersoon.


Vaardigheden

aantoonbaar MBO-HBO werk- en denkniveau bij voorkeur ervaring in het onderwijs of het begeleiden/coachen van kinderen affiniteit met de doelgroep (kinderen van 11-14 jaar; brugklassers) communicatieve vaardigheden; doorvragen, reflecteren, etc. mensenkennis om de goede match te kunnen maken tussen leerling en coach


Inwerkmethode en begeleiding: 

Er zijn al ervaren coördinatoren aanwezig die het inwerken en begeleiding verzorgen

Hoe kom ik er?

9 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Gilde Stichtsevecht

Vrijwilligers delen kennis, kunde en ervaring. Met tijd en aandacht.