Post | Vrijwilligersprijs | 2 min lezen

Mike Lodder en Bestuur OSM'75 Atletiek en Recreatiesport winnen Vrijwilligersprijs 2023

Winnaars vrijwilligersprijs Stichtse Vecht 2023 gemaakt door André Bouterse

Mike Lodder en Bestuur OSM'75 Atletiek en Recreatiesport zijn dit jaar de vrijwilligers van het jaar. Juryvoorzitter Karin van Vliet maakte de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2023 bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Boom & Bosch op 7 december jl.


Dankbaar voor de inzet van vrijwilligers

Wethouder en juryvoorzitter Karin van Vliet: ”De vrijwilligers in Stichtse Vecht zijn goud waard. Dat ziet de jury des te meer door het enthousiasme van de mensen om de vrijwilligers heen. Uit de voordrachten spreekt een enorme dankbaarheid. Vrijwilligers geven kleur en betekenis aan de vele mooie initiatieven in onze gemeente en aan het leven van anderen. De winnaars van dit jaar springen eruit, maar natuurlijk zijn alle vrijwilligers prijswaardig. Onze waardering voor hun inzet is groot!”


De winnaars van 2023

Juryvoorzitter Karin van Vliet heeft op 7 december, de dag van de vrijwilliger, tijdens een feestelijke High Tea de winnaars bekend gemaakt. De jury koos Mike Lodder als winnaar in de categorie ‘Individueel’ en het bestuur van OSM’75 Atletiek en Recreatiesport in de categorie ‘Groepen’. Zij ontvingen een beeldje (gemaakt door de lokale kunstenaar Lolke van de Bij) oorkonde en bloemen. Dit jaar waren er in totaal 55 voordrachten (voor 27 vrijwilligers en groepen) voor de Vrijwilligersprijs.


De overige genomineerden werden geëerd met een oorkonde en een bos bloemen. Fransje Huurman ontving de tweede plaats, terwijl Nico Schoenmaker als derde eindigde. Binnen de categorie groepen behaalde het bestuur van de Wijkcommissie Breukelen de eerste plaats, gevolgd door de vrijwilligers van het Henk van de Griftpark op de tweede plaats, en de gezinsbuddy's van Stichting Gezinsbuddy op de derde plaats.


Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden heeft onze stagiair Melvin Verweij een mooie sfeer impressie gemaakt van deze bijzondere middag. De foto's zijn gemaakt door onze vrijwilliger André Bouterse.Volgend jaar kan er weer genomineerd worden. Net voor de zomervakantie begint de campagne. Houd onze nieuwsbrief en website in de gaten en bedenk alvast welke top vrijwilliger of vrijwilligersgroep jij in 2024 gaat voordragen. Tot 29 februari 2024 kunnen vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties zichzelf ook aanmelden voor de nationale vrijwilligersprijzen. Zij maken dan kans op een geldbedrag met een hoofdprijs van €15000. Enige wat je hoeft te doen is een video van maximaal 29 seconden te maken en te vertellen wat je aangrijpt in jouw vrijwilligerswerk. Wat maakt wat je doet zo mooi? Bekijk ook even de voorwaarden.


Deel blogpost