Post | september 2022 | Kennisbank vrijwilligers | 1 min lezen

EHBO training

reanimatie uitleg tijdens ehbo cursus

Je rijdt naar huis wanneer je opeens midden op de weg een groep mensen ziet staan. Je stapt uit en ziet dat er een ongeluk is gebeurd. Wat doe je?


Een ander kunnen helpen begint bij jezelf! Zou het niet mooi zijn als alle Nederlanders een leven kunnen redden?

Dat is het doel van het initiatief van Schok & Pomp en UMC Utrecht. Door zo veel mogelijk mensen te leren hoe zij een leven kunnen redden, maken we Nederland samen veiliger. 


Met een EHBO cursus vergroot je je zelfvertrouwen en vergroot je de kans voor iemand anders om een ongeval te overleven. Bij een hartstilstand is het bijvoorbeeld belangrijk dat iemand zo snel mogelijk wordt geholpen. Als een omstander meteen kan reageren door te reanimeren of een AED te gebruiken verdubbelt de kans op overleving.


Voor slechts €15,- leer je in een training van 3 uur wat te doen bij de meest voorkomende, ernstige ongevallen. Denk aan een ernstige bloeding, bewusteloosheid of wanneer iemand gereanimeerd moet worden. Aan de hand van interactieve casussen worden verschillende scenario's besproken. Na het volgen van deze training ontvang je het certificaat 'EHBO bij Volwassenen', en weet je hoe je het leven van een ander kan redden.


Op woensdag 16 november organiseren we een EHBO cursus speciaal voor vrijwilligers. Bekijk de cursus op onze website en meld je direct aan!
Deel blogpost