Post | december 2023 | Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten | 2 min lezen

Drie duurzame winkels waar je als vrijwilliger kunt werken

Duurzaam vrijwilligerswerk

Stel: je hebt aandacht voor een duurzamere wereld, maar houdt ook van winkelen? Dan is vrijwilligerswerk bij één van de volgende organisaties echt een aanrader voor jou!


Thriftshop: Kringloop winkels zijn nog nooit zo hip geweest als nu

Waar men vroeger niet te hard riep als er iets bij een kringloopwinkel was gekocht, is het nu heel gewoon om de kringloop mee te nemen in een rondje shoppen. Kleding recyclen, tweedehands verjaardagscadeaus, meubels opknappen... het kan allemaal in de kringloopwinkel. In gemeente Stichtse Vecht zijn onder andere De Sirkel (Maarssen-Dorp) en Wawollie (op de rand van Utrecht/Maarssenbroek) de plekken waar je terecht kunt voor schatten zoeken. En deze winkels zijn ook altijd op zoek naar leuke nieuwe vrijwilligers.


Bekijk hier de vacatures van De Sirkel en de vacatures van Wawollie.De Wereld Winkel: Een (h)eerlijke winkel

De Wereld Winkel verkoopt originele cadeaus en eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten een rechtvaardige prijs voor de producten krijgen, kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen. Als vrijwilliger verkoop je niet alleen producten, maar informeer je mensen ook over het verhaal achter het product. In gemeente Stichtse Vecht zijn er Wereld Winkels in Maarssen-Dorp en Breukelen.


Bekijk hier de vacatures van Wereld Winkel Maarssen-Dorp en Wereld Winkel Breukelen.Mooi wat planten doen: geef meer duurzaam groen!

Plant voor Plant vangt ongewenste, te groot geworden en/of verpieterde kamerplanten en bomen op om vervolgens via adoptie een passend nieuw thuis voor ze te vinden. Waar er bij start nog keuze was uit een paar plantjes, is de eerste verdieping in het MEC nu een groene oase geworden. De planten worden met liefde verzorgd om ze uiteindelijk weer een nieuw thuis te kunnen geven. Wanneer je een cadeau zoekt is dit een duurzame aanrader! Maar ook als vrijwilliger is het een fijne plek om aan de slag te gaan.


Bekijk hier de vacatures van Plant voor Plant.Tip: staat er geen actieve vacature op de organisatiepagina, maar spreekt de organisatie jou aan? Dan is het alsnog een goed idee om contact met de organisatie op te nemen voor een kennismaking. Vaak is er aan de hand van een kennismaking meer mogelijk dan wat er in (actieve) vacatures staat!

Deel blogpost