Post | november 2023 | Veel gestelde vragen vrijwilligers | 1 min lezen

Collectieve verzekering voor vrijwilligers

De gemeente Stichtse Vecht heeft ook voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een vrijwilligersverzekering afgesloten. De Wijzer in Vrijwillige Inzet is tussenpersoon tussen de gemeente en de verzekering.


Voor wie is de verzekering?

Voor iedere vrijwilliger die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving, waarbij maatschappelijk belang wordt gediend. Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten en er is geen minimum aantal uren nodig. De verzekering geldt ook voor kerkelijk werk en buurtactiviteiten, met uitzondering van vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers. Ook mantelzorgers zijn verzekerd voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en voor aansprakelijkheid.

De Gemeente Stichtse Vecht heeft de VNG vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer Achmea voor zowel de basispolis als de pluspolis.


Schade melden

Raadpleeg eerst je eigen verzekering. De VNG vrijwilligersverzekering is een secundaire polis. Dit betekent dat de verzekering alleen de schade dekt als er geen andere verzekering is waar de schade op verhaalt kan worden. Is dit niet het geval? Vul dan het schadeformulier in en stuur dit op naar de Wijzer in Vrijwillige Inzet. Je dient op dit schadeformulier alle relevante informatie in te vullen. De Wijzer in Vrijwillige Inzet kan je helpen met het invullen van het schadeformulier en stuurt dit vervolgens op naar de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij doet de afhandeling van de schadeclaim vervolgens rechtstreeks met de aanvrager/benadeelde. De Wijzer in Vrijwillige Inzet krijgt hierover ook bericht. 


Je kan meer lezen in de informatiefolder van de VNG Vrijwilligerspolis. Of bekijk de polisvoorwaarden.


Klik voor de meest gestelde vragen hier.

Deel blogpost