Post | januari 2024 | Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten | 2 min lezen

Buitenplaats Doornburgh - een omheinde community

buitenplaats doornburgh vrijwilligerswerk

Toen ik net in Maarssen-Dorp woonde liep ik regelmatig door park Goudestein. Maar park bij Buitenplaats Doornburgh sloeg ik over. Dat is toch privé? Daar mag je niet komen. Na een paar jaar (!) kwam ik er pas achter dat het park openbaar toegankelijk is. En nu loop ik er bijna dagelijks een rondje. Maar daar blijft het niet bij.


Inmiddels heb ik via mijn werk voor Wijzer in Vrijwillige Inzet contact met Markus, die beheerder is van Buitenplaats Doornburgh. Samen met mijn collega Daphne van Wijzer in Gezondheid kregen we onlangs een uitgebreide rondleiding door het klooster en het park. Markus heeft er zelf een tijdje gewoond en vertelde enthousiast over allemaal interessante weetjes.Maar wat heeft Wijzer in Vrijwillige Inzet met Buitenplaats Doornburgh te maken? Heel veel! Er werken namelijk onwijs veel vrijwilligers. Er is een groep dat het park onderhoud, een groep in de werkplaats het gereedschap gebruiksklaar houdt, vrijwilligers die in de moestuin werken en er zijn vrijwilligers die administratief ondersteunen. De groep zelf is ook heel divers. Een kleine greep uit de groep: mensen die na hun werkende leven actief willen blijven, mensen die door burn-out via vrijwilligerswerk activiteiten langzaam opbouwen en mensen met dementie die graag nog bezig willen blijven.


Bij Buitenplaats Doornburgh wordt in eerste instantie naar de persoon gekeken en vervolgens wat er qua werk past. Wat vind jij leuk om te doen? Waar ligt jouw kracht? Het is mooi om te zien hoe iemand de regie krijgt tijdens het gesprek. De kennismaking start met een gesprek met Markus en een rondleiding. En vervolgens het ontmoeten van de andere vrijwilligers. Je wordt echt onderdeel van een club vrijwilligers: een community binnen de muren van Buitenplaats Doornburgh. Zo was er een keer een vrijwilliger door ziekte uitgevallen en waren er collega vrijwilligers in actie gekomen om voor die persoon te koken en boodschappen te doen.Volgende keer dat je langs het hek van Buitenplaats Doornburgh loopt, loop dan meteen een rondje door het park! Wie weet wordt dit jouw nieuwe werkplek. Je bent altijd welkom om te helpen in de moestuin, het park en de werkplaats. Maar ook vrijwilligers die helpen met plannen en organiseren en anderen kunnen begeleiden in hun werk zijn een dankbare aanvulling aan de club. Twijfel je nog wat je te bieden hebt? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Je kunt ook altijd eerst nog een gesprek met Wijzer in Vrijwillige Inzet plannen.


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligerswerk doen in 2024! Voeg hem toe aan jouw goede voornemens

| Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten
Onderzoek toont aan dat vrijwillige inzet meer is dan uitsluitend liefdadigheid - het is een boost voor je ...
Lees meer