Skip Sidebar
Studio Namenia

Studio Namenia

Sociale Onderneming

Over ons

Studio Namenia is de (sociale) onderneming van Inge Visser. Mijn werk bestaat uit kunstobjecten en interieurproducten van ambachtelijk gemaakt wolvilt, gecombineerd met zijde en andere natuurlijke ...

Kunst & cultuurOuderenVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnVerantwoorde consumptie en productieLeven op het land
Deel
Hou je van schapenwol? Doe mee met Wolweefsels!

Hou je van schapenwol? Doe mee met Wolweefsels!

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 21 mrt 2023
Merwedeweg 5a11, 3621 LP Breukelen, Nederland
CreatiefHandwerken
Kunst & cultuurOuderenVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnVerantwoorde consumptie en productieLeven op het land
Activiteit Delen
Studio Namenia
#63315
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Studio-Namenia/activiteiten/Hou-je-van-schapenwol-Doe-mee-met-Wolweefsels/63315 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Enthousiastelingen zijn welkom om in het atelier van Studio Namenia en/of de dagbesteding in Maarssen mee te werken aan het wassen, kaarden en vilten van wol.

Uitgebreide omschrijving

Community Art Project 'Wolweefsels'


Elke maandagmiddag wassen we en kaarden we wol samen met de cliënten van De Valkenier.

13.15-15u

Valkenkamp 554 - Maarssenbroek


Atelierochtenden Studio Namenia

Dinsdagochtenden (voor data zie de website van Studio Namenia - Workshops)

10-12u


Inge Visser toont in onderstaand filmpje hoe we wol kaarden tot kaardvliezen. Deze worden gebruikt om te vilten tot een mooi eindproduct.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Breukelen Activiteiten > Studio Namenia > Hou je van schapenwol? Doe mee met Wolweefsels!

Over Studio Namenia

Studio Namenia is de (sociale) onderneming van Inge Visser. Mijn werk bestaat uit kunstobjecten en interieurproducten van ambachtelijk gemaakt wolvilt, gecombineerd met zijde en andere natuurlijke vezels. Zoals wandkleden, tapijten en op maat gemaakte lampenkappen van gevilte wol. Met de natuur als inspiratiebron: felt like nature. Kwaliteit, schoonheid en eenvoud typeren mijn werk. Ik werk in opdracht van o.a. interieurarchitecten en particulieren en maak ook vrij werk, dat ik exposeer. De wol is voornamelijk afkomstig van lokale schaapskuddes.
Daarnaast doceer ik in de vorm van workshops op het gebied van wol en vilten. Ambachtelijke technieken als natvilten, naaldvilten en plantaardig verven, gepresenteerd op een eigentijdse manier. Mijn atelier is te vinden in Breukelen.

Studio Namenia betrekt lokale partners en mensen bij de wolprojecten, specifiek bij project Wolweefsels. In Wolweefsels bundelen Kunst aan de Vecht en Studio Namenia hun krachten. Out of the box en vol energie bedenken we vernieuwende toepassingen van wol. Die zetten we om naar producten en projecten die gezien mogen worden!

VERBINDING
Wolweefsels gaat om verbinding. Verbinding tussen de wolvezels die door water, zeep en beweging met elkaar verweven raken en zo vervilten tot een oersterk materiaal. Verbinding tussen mens en natuur. En verbinding tussen mensen onderling.

COMMUNITY ART
De verbinding tussen mensen komt tot stand door samen bezig te zijn. Door iets te doen. Dat brengt ons letterlijk in beweging. Bij Wolweefsels betrekken we (zorg)instellingen en buurtbewoners. We brengen hen samen om het plezier van het werken met wol te ervaren. Met elkaar te creëren en trots te zijn op iets wat met de eigen handen is gemaakt.

Voorbeeldproject: WOLWEEFSELS VOOR GEZONDHEIDSCENTRUM
Viltbanen maken die hoog in de nok van het gebouw van een gezondheidscentrum in Maarssen komen te hangen. In totaal maken we 35 meter aan viltbanen.
Cliënten van dagbesteding in Maarssen en buurtbewoners wassen en kaarden de wol. Daarna wordt de wol gevilt in het atelier van Studio Namenia.

Vrijwilligers zijn van harte welkom om in het atelier van Studio Namenia en/of de dagbesteding in Maarssen mee te werken aan het wassen, kaarden en vilten van wol. Of , afhankelijk van de ervaring, mee te helpen met de logistiek/catering verzorgen/organisatie/fotografie voor het project. Er is altijd een begeleider aanwezig. Ervaring met wol of het spreken van de Nederlandse taal is geen vereiste.