Studio Namenia

Over Studio Namenia

Studio Namenia is de (sociale) onderneming van Inge Visser. Mijn werk bestaat uit kunstobjecten en interieurproducten van ambachtelijk gemaakt wolvilt, gecombineerd met zijde en andere natuurlijke vezels. Zoals wandkleden, tapijten en op maat gemaakte lampenkappen van gevilte wol. Met de natuur als inspiratiebron: felt like nature. Kwaliteit, schoonheid en eenvoud typeren mijn werk. Ik werk in opdracht van o.a. interieurarchitecten en particulieren en maak ook vrij werk, dat ik exposeer. De wol is voornamelijk afkomstig van lokale schaapskuddes.
Daarnaast doceer ik in de vorm van workshops op het gebied van wol en vilten. Ambachtelijke technieken als natvilten, naaldvilten en plantaardig verven, gepresenteerd op een eigentijdse manier. Mijn atelier is te vinden in Breukelen.

Studio Namenia betrekt lokale partners en mensen bij de wolprojecten, specifiek bij project Wolweefsels. In Wolweefsels bundelen Kunst aan de Vecht en Studio Namenia hun krachten. Out of the box en vol energie bedenken we vernieuwende toepassingen van wol. Die zetten we om naar producten en projecten die gezien mogen worden!

VERBINDING
Wolweefsels gaat om verbinding. Verbinding tussen de wolvezels die door water, zeep en beweging met elkaar verweven raken en zo vervilten tot een oersterk materiaal. Verbinding tussen mens en natuur. En verbinding tussen mensen onderling.

COMMUNITY ART
De verbinding tussen mensen komt tot stand door samen bezig te zijn. Door iets te doen. Dat brengt ons letterlijk in beweging. Bij Wolweefsels betrekken we (zorg)instellingen en buurtbewoners. We brengen hen samen om het plezier van het werken met wol te ervaren. Met elkaar te creëren en trots te zijn op iets wat met de eigen handen is gemaakt.

Voorbeeldproject: WOLWEEFSELS VOOR GEZONDHEIDSCENTRUM
Viltbanen maken die hoog in de nok van het gebouw van een gezondheidscentrum in Maarssen komen te hangen. In totaal maken we 35 meter aan viltbanen.
Cliënten van dagbesteding in Maarssen en buurtbewoners wassen en kaarden de wol. Daarna wordt de wol gevilt in het atelier van Studio Namenia.

Vrijwilligers zijn van harte welkom om in het atelier van Studio Namenia en/of de dagbesteding in Maarssen mee te werken aan het wassen, kaarden en vilten van wol. Of , afhankelijk van de ervaring, mee te helpen met de logistiek/catering verzorgen/organisatie/fotografie voor het project. Er is altijd een begeleider aanwezig. Ervaring met wol of het spreken van de Nederlandse taal is geen vereiste.

Onlangs toegevoegde activiteiten

Hou je van schapenwol? Doe mee met Wolweefsels!
Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 21 mrt 2023
Breukelen
Hou je van schapenwol? Doe mee met Wolweefsels!
Enthousiastelingen zijn welkom om in het atelier van Studio Namenia mee te werken aan het wassen, kaarden en vilten van wol.Geplaatst door Studio Namenia

Foto's