Introductieavond zaalgidsen opleiding Kasteel de Haar

Introductieavond zaalgidsen opleiding Kasteel de Haar

Kom Erbij activiteit · 18 jan 2023, 19:30 - 21:00
Kasteellaan 1, 3455 RR Haarzuilens, Nederland
Kunst & cultuur
11 Duurzame steden en gemeenschappen
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit Kom Erbij activiteit.
Deel Kom Erbij activiteit
Stichting Kasteel de Haar
#59520
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Stichting-Kasteel-de-Haar1/activiteiten/Introductieavond-zaalgidsen-opleiding-Kasteel-de-Haar/59520 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Kasteel de Haar, het grootste kasteel van Nederland, is op zoek naar zaalgidsen. Verwonder jij onze bezoekers met de geschiedenis van dit bijzondere kasteel?

Uitgebreide omschrijving

Achter elke deur en elk detail in het kasteel zit wel een verhaal. Deze verhalen brengen het kasteel tot leven. Ze worden verteld aan bezoekers. Als zaalgids beantwoord je vragen over het gebouw, de familiebewoning en de collectie en vertel je gastvrij en met passie. Jij weet als geen ander de sfeer van de septemberbewoning over te brengen. Samen met enthousiaste collega’s ben je bezig om bezoekers een unieke ervaring te bieden.


ALS ZAALGIDS….

 

– ben je minimaal een dag(deel) per week aanwezig op een vaste, vooraf afgesproken dag,

– ben je netjes, klantvriendelijk en bied je service,

– heb je een goed inlevingsvermogen,

– kan je de hoofdlijnen van een tekst begrijpen en overbrengen,

– kan je het verhaal en antwoorden op vragen beeldend vertellen,

– kan je, naast het vertellen, ook overzicht bewaren in een zaal,

– ben je lichamelijk fit,

– spreek je de Nederlandse taal goed en Engels in de basis.


WAT BIEDT KASTEEL DE HAAR U?

 

Kasteel de Haar organiseert veel voor vrijwilligers. Er zijn door het jaar heen meerdere extra activiteiten. U kunt daarbij denken aan het meedoen in werkgroepen. Daarnaast zijn er lezingen, uitjes, de jaarlijkse vrijwilligersborrel en het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Ook worden uw reiskosten vergoed (19ct p/km). Verder geeft Kasteel de Haar vrijwilligers met verschillende regelingen korting op (groeps)bezoek in het kasteel en het park, huur van ruimtes en artikelen in de kasteelwinkel.


ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Op 18 januari 2023 vindt een introductieavond plaats in het kasteel. Wil je deze bijwonen? Meld je dan aan voor dit evenement en dan wordt er contact met je opgenomen.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit Kom Erbij activiteit.
Deel Kom Erbij activiteit

Over Stichting Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland!
Ons middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis
en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan.

Kom naar Kasteel de Haar en krijg een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20ste eeuw. Tot het jaar 2000 was de familie Van Zuylen privé eigenaar, sindsdien is het ondergebracht in de Stichting Kasteel de Haar die zich ten doel heeft gesteld door middel van exploitatie het kasteel en het interieur in goede staat te bewaren en open te stellen voor publiek.

Kasteel de Haar organiseert jaarlijks een groot aantal publieksevenementen, zoals Elfia, Smaak en Stijl van Italië en de Lumineuze Nachten. Er zijn regelmatig speciale themarondleidingen, concerten, kinderevenementen en familiedagen. Het kasteel stelt ook ruimtes beschikbaar voor huwelijken, recepties of diners.

Er werken zo'n 42 vaste medewerkers en ruim 250 vrijwilligers. Er zijn vrijwilligers die rondleiden, in de tuin of kasteelwinkel assisteren of de TD ondersteunen.

Een hele mooie inspirerende werkplek gecombineerd met een heleboel gezelligheid!