Skip Sidebar

Over ons

De Brug biedt een ‘tijdelijk’ steuntje in de rug voor kinderen uit Maarssen om een achterstand op school te verhelpen en rust te creëren. De hulp die we bieden is gratis, maar uitsluitend bedoeld voor ...

Kinderen & JongerenArmoedebestrijdingOnderwijs
Ongelijkheid verminderen
Deel
Brugmaatje / bijlesgever / huiswerkbegeleider

Brugmaatje / bijlesgever / huiswerkbegeleider

Taak · 2–4 uur
Breedstraat 24, 3603 BB Maarssen, Nederland
Onderwijs
Kinderen & JongerenArmoedebestrijdingOnderwijs
Ongelijkheid verminderen
Dit is een maatschappelijke stage
Activiteit Delen
Stichting De Brug
#51864
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Stichting-De-Brug/activiteiten/Brugmaatje--bijlesgever--huiswerkbegeleider/51864 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zoeken extra Brugmaatjes voor de gratis begeleiding van kinderen van 8-12 jaar uit Maarssen. Kinderen die extra hulp kunnen gebruiken naast school.

Uitgebreide omschrijving

Wil jij ook iets betekenen voor kinderen van 8-12 jaar uit Maarssen, die extra hulp kunnen gebruiken naast school? Kom ons helpen als Brugmaatje! Dat kan voor 1, 2 of 3 uur in de week op onze locatie aan de Breedstraat in Maarssen.


De Brug geeft kinderen een steuntje in de rug, met bijles, huiswerkbegeleiding en een 'huiskamer'. Gratis en uitsluitend voor kinderen uit gezinnen die dat niet zelf kunnen betalen. Voor basisschoolleerlingen uit Maarssen van groep 5 t/m 8. De scholen geven aan of De Brug kan helpen.


Wat kunnen we voor een kind betekenen? Onze ondersteuning is er in drie vormen:


Bijles – Als een kind extra hulp nodig heeft bij taal, spelling, begrijpend lezen of rekenen, dan kijken we samen naar de stof die een kind meeneemt van school en geven extra uitleg. De bijlessen worden in goed overleg met de school verzorgd.


Huiswerkbegeleiding – We helpen een kind bij alles wat komt kijken bij het maken van huiswerk, maar soms ook met de voorbereiding van een (boek)presentatie of werkstuk. Of we denken mee over het oplossen van vragen waar een kind mee worstelt.


Huiskamer – In onze ‘huiskamer’ kunnen kinderen rustig leren, huiswerk maken of een (boek)presentatie/werkstuk voorbereiden. Zonder drukte om hen heen en indien nodig met een Chromebook van De Brug.

 

Vind je het leuk om te komen helpen? Heb je voldoende relevante kennis en hou je van kinderen? Bel of mail onze locatiemanager Nini voor een kennismaking. Of kom eerst eens de sfeer proeven op onze gezellige locatie.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Maarssen Activiteiten > Stichting De Brug > Brugmaatje / bijlesgever / huiswerkbegeleider

Over Stichting De Brug

De Brug biedt een ‘tijdelijk’ steuntje in de rug voor kinderen uit Maarssen om een achterstand op school te verhelpen en rust te creëren. De hulp die we bieden is gratis, maar uitsluitend bedoeld voor kinderen van ouders die dit niet zelf kunnen betalen.

Onze ondersteuning is er in drie vormen: bijles, huiswerkbegeleiding en een ‘huiskamer’ waar kinderen rustig kunnen leren en huiswerk maken. Dat doen we op onze locatie aan de Breedstraat in Maarssen-Dorp.