Skip Sidebar
Handjehelpen

Handjehelpen

Non-profit

Over ons

Handjehelpen koppelt mensen die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. Onze hulpvragers geven aan dat dankzij een maatje hun leven fijner is, dat ze méér contacten hebben en beter in ...

ZorgWelzijnMensen met een beperking
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Help (als gezin) een kindje met een beperking.

Help (als gezin) een kindje met een beperking.

Structureel werk · 2–3 uur/week
Flexibele locatie
Activiteiten begeleidenHulpverlening
ZorgWelzijnMensen met een beperking
Goede gezondheid en welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Handjehelpen
#47714
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Handjehelpen3/activiteiten/Help-als-gezin-een-kindje-met-een-beperking/47714 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Koppelen van vrijwilligers aan kinderen en volwassenen met een beperking in de thuissituatie - en hun mantelzorgers.

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger bij Handjehelpen help je kinderen en volwassenen met een beperking bij hen thuis. Voor een aantal kinderen zoeken wij vrijwilligers en/of gezinnen met ruimte in hun hart en huis. Zo zoekt Nick een fijn gezin waar hij een middag mag spelen, omdat zijn moeder een beperking heeft, wil Dani van 15 oefenen met reizen met het openbaar vervoer en zou Jason van 9 jaar eens in de maand bij een gezin in het weekend verblijven.


Kijk jij ernaar uit om een leuke tijd te hebben met Levi? Meld je dan aan!


Plaats: Maarssenbroek.


Dag(en) en dagdelen:

  • Alle dagen v.d. week: Overdag en avondWerktijden, frequentie en duur: 1-2 uur per week / per maand (in overleg).


Vaardigheden: 

Heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? Je hoeft geen hele speciale activiteiten te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in jouw gezin al bijzonder genoeg. Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen.


Algemeen: 

Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is. De hulp wordt één op één gegeven. Dat wil zeggen dat je je ‘eigen’ hulpvrager hebt, die je in zijn of haar huis opzoekt. Ons vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een wat langere periode. Waar nodig helpen, ondersteunen en begeleiden wij je. Heb je geen ervaring met mensen met een beperking, dan is dat geen probleem. We kijken naar een vraag die bij jou past.


Inwerkmethode en begeleiding: 

Naast individuele begeleiding is er een uitgebreid scholings- en begeleidingsaanbod te volgen. En een vrijblijvend gesprek met een coördinator van Handjehelpen is altijd mogelijk. We hopen van je te horen.


Onkostenvergoeding: Reiskosten.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Handjehelpen

Handjehelpen koppelt mensen die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. Onze hulpvragers geven aan dat dankzij een maatje hun leven fijner is, dat ze méér contacten hebben en beter in hun vel zitten.