Big Friends Utrecht

Over Big Friends Utrecht

Big Friends
In het Big Friends programma, dat actief is in Utrecht, zetten we ons in voor kinderen van 6 tot 18 jaar, die extra aandacht kunnen gebruiken en opgroeien in gezinnen die rondkomen van een minimuminkomen. Dit doen we samen met vrijwilligers. Na een uitgebreide intake matchen we een kind of jongere met een vrijwilliger en is een nieuwe ‘Big Friends’ match gestart die voor minimaal één jaar wordt aangegaan. Onze missie is om door middel van deze bijzondere, nieuwe vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van een kind.

Hoe gaat het in zijn werk?
Wekelijks spreken vrijwilliger en kind / jongere met elkaar af. Vaak gebeurt dit ook in overleg met een ouder. De vrijwilliger en kind/jongere gaan samen op pad of spreken bij de vrijwilliger thuis af. Naar het museum of theater is natuurlijk hartstikke leuk, maar dit hoeft echt niet elke keer. Kinderen vinden het vaak ook heerlijk om doodgewone dingen te ondernemen zoals samen koken, gezellig kletsen, een spelletje doen, knutselen of buiten spelen, wandelen of voetballen.

Wat er ondernomen wordt maakt eigenlijk niet uit, het draait vooral om persoonlijke aandacht, het verbreden van de horizon van een kind of jongere en het motiveren om het beste uit zichzelf te halen!

Begeleiding
Vrijwilligers worden ondersteund door het team van professionals van Big Friends. Er is dus altijd iemand bij wie de vrijwilliger terecht kan om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten. Ook zijn er regelmatig momenten om samen te evalueren hoe het gaat.

Onlangs toegevoegde activiteiten

Mentor voor kind of jongere (6-18 jr) die op zoek is naar een positief rolmodel
Structureel werk · 1–2 uur/week
Utrecht
Mentor voor kind of jongere (6-18 jr) die op zoek is naar een positief rolmodel
Onze Big Friends zijn enthousiaste vrijwilligers, die een positief rolmodel willen zijn voor een kind/jongeren (6-18 jaar oud) voor 1 uur per week.Geplaatst door Big Friends Utrecht

Foto's