Lokale initiatieven

Wil jij ook iets doen om mensen in Oekraïne te helpen? Bekijk hieronder het overzicht van de lokale initiatieven en hulpacties die op dit moment bij ons bekend zijn.

Er zijn al veel initiatieven gestart om kleding, dekens, voeding, medische hulpmiddelen etc in te zamelen. Dit zijn mooie initiatieven, echter geven de noodhulpverlenende instanties aan dat het zenden van spullen niet handig is wanneer mensen op de vlucht zijn. De verwachting is dat er ook vluchtelingen naar onze gemeente komen en ook zij hebben dan kleding en andere goederen nodig. Dit geldt natuurlijk voor vluchtelingen uit alle landen.


Het is naar onze mening wenselijk om wat betreft het vervoer en verdeling van goederen de samenwerking met elkaar en de grotere organisaties op te zoeken. Dit in verband met veiligheid , drukte aan de grensgebieden en met oog op het milieu.


We zijn in gesprek met verschillende partijen om te zorgen voor centrale inzamel en afhaallocaties. Ook zoeken wij samenwerkingspartners die kunnen voorzien in opslag en/of transport. We willen snel een overzicht creëren met de spullen die nu lokaal nodig zijn.


Hieronder vind je een overzicht van alle lokale inzamelpunten en overige initiatieven die op dit moment bij ons bekend zijn.

Lokale initiatieven

Maarssen


Inzamelpunt (let op: alleen tijdens openingstijden):

 • Abrona in Maarssenbroek wordt een inzamel- en sorteerpunt.
 • Kamelenspoor 8 Maarssenbroek namens Polen in Nederland voor Oekraïne (Stichting Schenk een Glimlach). Ma t/m Vrij van 10:00 tot 18:00 Weekend gesloten. Via FB post wordt bijgehouden welke spullen er nodig zijn.
 • Bij Voetbalvereniging OSM'75, Tennisclub De Blauwe Reiger, sporthal Safari en Fysiosport & training Vechtstede staan inzamelbakken van de Sportspullenbank Stichtse Vecht.


Ontmoeting

 • Voor de Oekraïense vluchtelingen wordt iedere woensdag een ontmoetingsbijeenkomst georganiseerd door de Ichtus kerk. Tijd: 10:00 tot 13:00 uur. Locatie: Ichtus Kerk in Maarssen-dorp, Kerkweg 17a (gebouw links van de dorpskerk) Lunch wordt verzorgd. Contact en meer info: Anneke van Eyk (06-12496556)


Breukelen

 • In Breukelen heeft een ondernemer meer dan 100 Oekraïense vluchtelingen huisvesting geregeld. Deze ondernemer is tevens een crowdfunding actie gestart voor leefgeld voor deze gezinnen ter overbrugging van de leefgeld regeling die binnenkort beschikbaar komt. Klik hier om te doneren.
 • Op vrijdag 1 en 8 april zijn de dames van Lionsclub, Lions aan de Vecht weer te vinden op de markt van Breukelen. Bezoekers kunnen bij de plaatselijke winkeliers en op de markt bonnen kopen die de Lions inzamelen voor de gevluchte families uit Oekraïne, die zijn ondergebracht in diverse kernen Stichtse Vecht. Kijk hier voor meer informatie
 • Bij Sportcentrum van Asdonck, Sport & Recreatiecentrum 't Kikkerfort en Kledingbank SV staan inzamelbakken van de Sportspullenbank Stichtse Vecht.
 • Engelse les: Iedere week op dinsdag en woensdag 1830 tot 20:00 (inloop)in het Parochiehuis in Breukelen


Ontmoeting

 • Er zijn plannen om structurele ontmoetingsbijeenkomsten te organiseren. Hier volgt nog meer informatie over.


Nigtevecht:

 • De kussenmakers maken sleutelhanger met vlag van Oekraïne. De opbrengt gaat naar vluchteling gezinnen in de gemeente en het AZG. Klik hier voor meer informatie.
 • In Nigtevecht worden ook door particulieren gezinnen opgevangen


Kockengen

 • Vanuit de kerk worden vluchtelingen opgevangen.
 • Ieder zondag van 14.30 uur tot 15.30 uur wordt er een kerkdienst in het Oekraïens gestreamd in de gereformeerde kerk te Kockengen. Deze is te volgen via www.gereformeerdekerkkockengen.nl. Adres: de Dreef 1A Kockengen
 • Iedere dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 11.00 uur kunnen Oekraïense vluchtelingen, gastgezinnen en andere betrokkenen koffie/thee komen drinken in de Regenboog. Adres; Wagendijk 35 Kockengen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique den Hertogh, tel.nr. 0640940796


Wij willen graag voor alle inwoners van Stichtse Vecht een overzicht creëren van alle lokale initiatieven. Zo weten mensen waar ze terecht kunnen voor het doneren van kleding of spullen of andere activiteiten. Daarnaast kunnen wij hierdoor sommige initiatieven aan elkaar koppelen, knelpunten signaleren en daarop acteren. Staat jouw initiatief hier nog niet tussen, meldt je dan aan via onderstaand formulier.

Vacatures i.v.m. hulpacties Oekraïne

Nieuw
Structureel werk · 2–4 uur/week · Start vanaf 16 jun 2022
Maarssen
Administratief spreekuur voor Oekraïense vluchtelingen
Welzijn Stichtse Vecht organiseert wekelijks een administratief spreekuur voor Oekraïense vluchtelingenGeplaatst door Welzijn Stichtse Vecht
Project (Tijdelijk) · 2–4 uur/week · Start vanaf 10 mei 2022
Flexibele locatie
Begeleiders gezocht voor vervoer van Oekraïnse basisschool leerlingen
Wij zoeken namens de gemeente begeleiders voor het leerlingenvervoer van Oekraïense kinderen vanuit de hele gemeente naar en van de taalklassen.Geplaatst door Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht
Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
Flexibele locatie
Oproep: Hulp voor Oekraïne , meld je bij ons!
Wilt u iets doen voor Oekraïne? Wij willen mensen en initiatieven inventariseren en aan elkaar koppelen zodat er een gezamenlijke hulpactie opgezet kan worden! Geplaatst door Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht
Nieuw
Taak · 4–8 uur · voor 27 jun
Maarssen
Hulp inrichten gemeentelijke vluchtelingenopvang Planetenbaan
Gemeentelijke opvanglocatie Planetenbaan 16 te Maarssen gereed maken voor gebruik. Geplaatst door Gemeente Stichtse Vecht
Nieuw
Taak · 4–8 uur · voor 28 jun
Maarssen
Hulp inrichten gemeentelijke vluchtelingenopvang Planetenbaan 16
Gereed maken gemeentelijke opvang aan de Planetenbaan 16 te MaarssenGeplaatst door Gemeente Stichtse Vecht
Nieuw
Taak · 4–8 uur · voor 30 jun
Maarssen
Hulp inrichten gemeentelijke vluchtelingenopvang Planetenbaan 16
Gereed maken gemeentelijke opvang aan de Planetenbaan 16 te MaarssenGeplaatst door Gemeente Stichtse Vecht

Onze artikelen en blogs

Zorgverzekering

Zorgverzekering
Als de Oekraïense vluchteling in Nederland gaat werken, dan moet hij/zij een Nederlandse ...
Lees meer

Creatief aanbod voor Oekraïnse Vluchtelingen

Welzijn Stichtse Vecht heeft 4 kunstenaars bij elkaar gebracht om creatieve kunst activiteiten voor Oekraïense ...
Lees meer

Flyer informatie maandelijks luchtalarm- in Oekraïens

Heeft u vluchtelingen in huis, dan is het goed om ze even te informeren over het maandelijks luchtalarm ...
Lees meer

Samenwerkingspartners