Post | februari 2024 | Buurtinitiatieven - nieuws & verhalen | 2 min lezen

Zet jij je in tegen eenzaamheid? Meld jouw initiatief aan voor een Appeltje van Oranje!

appeltje van oranje tegen eenzaamheid

Ben je betrokken bij een bijzonder initiatief in de gemeente Stichtse Vecht dat zich richt op het verminderen van eenzaamheid? Dan is het tijd om jouw project in de schijnwerpers te zetten en erkenning te krijgen voor de waardevolle bijdrage die het levert aan onze samenleving. Het Appeltje van Oranje, een initiatief van het Oranje Fonds, is de ultieme erkenning voor lokale projecten die zich inzetten voor een sociale en verbonden gemeenschap. En goed nieuws: ook in Stichtse Vecht kun je meedingen naar deze prestigieuze prijs!


Wat is het Appeltje van Oranje?

Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan drie bijzondere sociale initiatieven in Nederland en de Cariben. Deze prijs, vernoemd naar het bekende symbool van ons Koningshuis, wordt toegekend aan projecten die zich onderscheiden door hun impact, originaliteit en duurzaamheid. Voor de 22e editie van de Appeltjes van Oranje wordt er specifiek gezocht naar projecten die eenzaamheid aanpakken door mensen samen te brengen en actief te laten deelnemen.Thema 2024: Eenzaamheid verminder je samen!

Het thema voor 2024 is "Eenzaamheid verminder je samen!". Eenzaamheid kan iedereen overkomen en het is belangrijk dat we hier als samenleving gezamenlijk iets aan doen. Initiatieven die erin slagen mensen actief te betrekken bij het verminderen van eenzaamheid, staan centraal. Want als je je inzet voor een ander, dóet dat ook iets met jou zelf.Hoe kun je meedoen?

Om kans te maken op een Appeltje van Oranje kunnen organisaties en projecten zichzelf voordragen. Dit kan van maandag 15 januari tot en met vrijdag 23 februari 2024. Zorg ervoor dat jouw project voldoet aan de criteria van het Appeltje van Oranje, zoals het verminderen van eenzaamheid als doel en het bereiken van mensen die zich vaker eenzaam voelen. Verzamel alle benodigde informatie over jouw project en dien je aanmelding tijdig in via de website van het Oranje Fonds.Waarom meedoen?

Het Appeltje van Oranje biedt niet alleen erkenning voor jouw harde werk, maar ook waardevolle kansen voor jouw initiatief en de gemeenschap als geheel. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje ontworpen door Prinses Beatrix en een geldbedrag van €25.000, dat vrij kan worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief. Daarnaast opent deelname aan het Appeltje van Oranje deuren naar nieuwe samenwerkingsverbanden, financieringsmogelijkheden en erkenning binnen de sector.


Aarzel niet langer en meld je vandaag nog aan voor het Appeltje van Oranje! Samen kunnen we een verschil maken en bouwen aan een sterkere, meer verbonden gemeenschap voor iedereen.

Deel blogpost