Post | januari 2024 | Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten | 1 min lezen

Vrijwilligerswerk doen in 2024! Voeg hem toe aan jouw goede voornemens

Onderzoek toont aan dat vrijwillige inzet meer is dan uitsluitend liefdadigheid - het is een boost voor je welzijn!

 

Dit wordt bevestigd door Harvard Medical School: Vrijwilligerswerk verhoogt geluk door sociale contacten, vermindert depressiekans en bestrijdt stress. Het geeft richting aan je leven en houdt je fysiek fitter - er is zelfs een verband met een langere levensduur! 


CBS cijfers onthullen dat in 2022 het aantal mensen dat aan vrijwillige inzet deed was gestegen naar 41%, de cijfers van 2023 laten nog even op zich wachten maar laten we ons allen ervoor gaan dat we in 2024 weer wat meer individueel en maatschappelijk gezonder worden.


Dus waar wacht je nog op? Doe mee, maak een verschil en boost je welzijn!


Kijk eens op onze vacaturebank voor mogelijkheden bij maatschappelijke organisaties. Zie je geen passende omschrijving maar staat de organisatie je wel aan of andersom, neem dan contact met ons op en laten we eens samen bekijken welke mogelijkheden er zijn.

Ook kun je een profiel met je voorkeuren aanmaken in onze vrijwilligerspool, zodat organisaties jou kunnen benaderen.


Of ervaar eens op een laagdrempelige manier wat vrijwillige inzet met je doet tijdens de NL doet dagen op 15 & 16 maart.


Heb je sowieso liever eerst eens persoonlijk contact met ons, neem dan gerust contact op.

 

Wijzer in Vrijwillige Inzet wenst je een fantastisch 2024!

Lees ook eens de blog van onze collega Natasja Verhoogt over waarom goede voornemens bijna altijd mislukken en wat je kan doen om ze wel te realiseren.

 

Bronnen:

Rendement.nl

Volkskrant

Deel blogpost