Post | juli 2021 | Vrijwilligersprijs | 2 min lezen

Vrijwilligersverkiezingen 2021

Ook dit jaar kijken we weer terug op een uitzonderlijke tijd vanwege de coronacrisis. Een tijd waarin is gebleken hoe onmisbaar vrijwilligers zijn. Tijdens de intelligente lock down zagen we veel verenigingsleven en de daarmee verbonden vrijwillige inzet stilvallen. En aan de andere kant ontstonden er onder deze bijzondere omstandigheden juist allerlei waardevolle vrijwilligers-initiatieven.

 

Verkiezing Vrijwilliger en Vrijwilligersgroep 2021

Met deze verkiezing zet de gemeente de vrijwilliger of vrijwilligersgroep graag in het zonnetje. Daarnaast tonen we waardering voor het vele vrijwilligerswerk in onze gemeente en brengen we het maatschappelijke belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht. Op verzoek van de gemeente organiseert de Vrijwilligerscentrale naast de feestelijke afsluiting óók de verkiezing voor de Vrijwilliger en Vrijwilligersgroep van het jaar. Het regelement van de vrijwilligersprijs vindt u hier.


Voordragen: hoe werkt het? (het is niet meer mogelijk om een vrijwilliger voor te dragen)

Wij nodigen u uit om binnen uw organisatie of vereniging na te gaan of een persoon of groep de prijs in 2021 verdient. Hoe werkt het? De verkiezing bestaat uit twee categorieën: u kunt één vrijwilliger online voordragen of een hele groep vrijwilligers. Het voordragen van een individu of groep om in aanmerking te komen voor de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2021 kan weer op dezelfde wijze als vorig jaar. In beide categorieën is het mogelijk om een individu of groep voor te dragen die in de coronatijd is gestart met vrijwillige inzet. Het is niet noodzakelijk dat deze persoon of groep al jarenlang actief is als vrijwilliger of als vrijwilligersgroep.


De voordrachten worden zeer vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld. Een onafhankelijke jury onder leiding van wethouder mevrouw Hetty Veneklaas zal de binnengekomen voordrachten beoordelen. Hiervan zullen er uit elke categorie naar verwachting, een drietal nominaties volgen.


Afsluiting

Op vrijdag 26 november maken we de winnaars bekend en zetten we de genomineerden in het zonnetje. En daarmee ook uw vereniging/organisatie! Vanwege de coronamaatregelen is het voor ons op dit moment onduidelijk in welke vorm we dit gaan doen. Vorig jaar kozen we voor een tv-uitzending. In overleg met de gemeente zijn we op zoek naar een aangepaste vorm waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de coronasituatie die er op dat moment speelt.


Een tweetal winnaars zal tijdens de afsluiting een mooie prijs in de vorm van een trofee ontvangen, eeuwige roem en een nominatie voor de landelijke verkiezing. Daarnaast willen we alle andere vrijwilligers óók waarderen voor hun inzet.


Inzenden: hoe doe ik dat? (het is niet meer mogelijk om een vrijwilliger voor te dragen)

Bent u eruit welke gewaardeerde vrijwilliger of vrijwilligersgroep u voor wilt dragen om mee te dingen naar deze eervolle prijs? Wij nodigen u van harte uit om uw voordracht vóór 25 september in te zenden. 


Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op per e-mail: [email protected]. Wij helpen u graag verder.

Deel blogpost