Post | december 2023 | Kennisbank organisaties | 1 min lezen

Vrijwillige inzet in jouw organisatie goed geregeld?

 Drazen_ van Getty Images Signature via canva

Nog iets meer dan een week en 2023 is alweer voorbij! Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht is het wellicht een goed moment om na te gaan hoe jouw organisatie functioneert. Voelen vrijwilligers zich gewaardeerd? Zijn alle zaken die geregeld moeten zijn ook daadwerkelijk geregeld? Denk aan beleid, BHV, vertrouwenscontactpersoon, de vrijwilligersvergoeding en nog veel meer.
NOV heeft een zelfevaluatie ontwikkeld, zodat je zelf kan beoordelen of je alles goed geregeld hebt.

Doormiddel van deze zelfevaluatie is het de bedoeling dat organisaties geholpen worden om dit voor elkaar te krijgen. Zo kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties doen waar ze goed in zijn: de samenleving mooier maken! Voor de vrijwilliger zorgt de zelfevaluatie voor het vergroten van het werkplezier en de tevredenheid van vrijwilligers; waardoor betrokkenheid bij het doel en de organisatie toeneemt.


De zelfevaluatie helpt de organisatie om doelstellingen te behalen, verhoogt de kwaliteit van het vrijwilligerswerk en zorgt voor goede samenwerking tussen vrijwilligers en betaalde krachten.

Naar de buitenwereld draagt de zelfevaluatie bij aan een positief imago en helpt het bij het werven van vrijwilligers, financiers en partners. 

Door op deze link te klikken kom je uit op de pagina waar je de zelfevaluatie kan starten.


Naast de Goed geregeld adviseurs van NOV staat ook Wijzer in Vrijwillige Inzet staat voor u klaar om eens alles door te nemen en u te adviseren. Neem gerust contact met ons op!

Deel blogpost