Post | februari 2021 | Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten | 2 min lezen

Mensen blij maken geeft mij energie!

Door Nadia Abouzia

Iets langer dan een jaar geleden is Carmen Bonouvrie (54 jaar) begonnen als vrijwilligster bij Welzijn Stichtse Vecht. Inmiddels is zij een vast gezicht op de maan-en woensdagochtend waar zij met haar enthousiasme en vriendelijkheid één van de zes ‘visitekaartjes’ van de Vondel genoemd mag worden.


Het is haar vader die Carmen tipt om vrijwilligerswerk te gaan doen bij Welzijn Stichtse Vecht. De organisatie was haar niet vreemd; haar vader werkt er al weer 25 jaar als vrijwilliger. Een afspraak met de vrijwilligerscoördinator was zo gemaakt. ‘In een korte periode gebeurde er van alles in mijn leven. Ik verloor mijn moeder en mijn zus en als klap op de vuurpijl ook mijn baan. Ineens kwam ik thuis te zitten en miste ik regelmaat in mijn leven. Dat heb ik nodig. En dat vond en vind ik nog steeds in het doen van vrijwilligerswerk.’


Door de landelijk, verscherpte maatregelen en het daarop aangepaste beleid van Welzijn Stichtse Vecht, is de reuring van voor coronatijd in geen velden of wegen meer te bekennen in het pand aan de Vondelstraat 51. Heel wat anders dan al die bedrijvigheid toen Carmen in december 2019 begon. ‘Ook al is er nu veel minder bezoek en zijn de telefoontjes soms op één hand te tellen, één ding is zeker: we zitten hier niet voor niks. Voor veel mensen die bellen zijn wij een luisterend oor. Ik spreek mensen die verlegen zitten om een praatje, die het sociale contact missen.’ vertelt Carmen. ‘Van de week ben ik bij een mevrouw geweest, die ik die ochtend huilend aan de lijn had. Toevallig woont ze bij mijn vader in de galerij, ik ben even langs geweest met een bloemetje en een kaartje. Dat heeft haar echt goed gedaan.’


Er komt een collega binnen die, op gepaste afstand, gedag zegt. De telefoon gaat, even is er toch weer die reuring in de tent die past bij het werk van een receptioniste. Carmen drukt op wat knoppen op het indrukwekkende toestel op haar bureau, maakt een terugbelverzoek en vervolgt: ‘Weet je, als je met mensen werkt maak je veel mee. Ik ben echt een mensenmens, maak graag een praatje en houd van gezelligheid. Als ik een ander blij kan maken, word ik ook blij; daar krijg ik energie van!’.

 

Oproep

Ben jij vrijwilliger en wil jij jouw verhaal met ons delen? Neem dan contact met ons op via de mail op [email protected]. Wij luisteren graag naar jouw verhaal en als jij het goed vindt delen we dit met potentiële vrijwilligers om hen te inspireren om vrijwilligerswerk te doen!


En ben jij die potentiële vrijwilliger die nu is geïnspireerd? Ga dan naar de online vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht:  www.vrijwilligersstichtsevecht.nl of bel naar (0346) – 290 710.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
buitenplaats doornburgh vrijwilligerswerk

Buitenplaats Doornburgh - een omheinde community

| Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten
Onderdeel van een community worden? Dat kan bij Buitenplaats Doornburhg!
Lees meer

Vrijwilligerswerk doen in 2024! Voeg hem toe aan jouw goede voornemens

| Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten
Onderzoek toont aan dat vrijwillige inzet meer is dan uitsluitend liefdadigheid - het is een boost voor je ...
Lees meer