Post | februari 2024 | Buurtinitiatieven - nieuws & verhalen | 1 min lezen

Inspiratie buurtiniatief: De Ark helpt Activiteitencentrum Zebraspoor

Vrijwilliger Tony Monkel voelt zich erg betrokken bij de Willem van Hoornhofzaal wat Activiteitencentrum Zebraspoor wordt. En heeft samen met vrijwilligers lunches op de zondag georganiseerd voor inwoners van de Hoornhof en omliggende wijken. Deze lunches werden zo goed bezocht dat hij verder wil met het opzetten van eettafels en een vervolg geven aan de zondag lunches voor inwoners van alle leeftijden. Maar hij had vragen hoe hij financiële steun kon krijgen voor de keuken en zijn initiatief.


Nu kun je op de gemeentesite ‘idee voor mijn wijk’ vinden om geld aan te vragen voor je maatschappelijk initiatief. Maar soms heb je meer geld nodig en zoek je naar cofinanciering bij fondsen of via crowdfunding. Daarnaast kwam wijkgemeente de Ark met de vraag bij Wijzer in Vrijwillige Inzet of er initiatieven zijn die zij financieel kunnen ondersteunen door een deel van de opbrengst van hun Kerstmarkt te doneren.

 

De maatschappelijk makelaar heeft deze twee maatschappelijke organisaties gematched. De kerstmarkt was een groot succes, er zijn veel oliebollen, kerstbroden, kerststukken en vintage artikelen verkocht. Meer dan € 2400,- was opgehaald voor de keuken van het Activiteitencentrum en de Diaconie van de Ark schonk nog eens €1000,- extra. Een prachtig resultaat! Zodat weer vele inwoners samen kunnen genieten van de lunches en de avondmaaltijden in Activiteitencentrum Zebraspoor.


Buurtinitiatieven zorgen voor verbinding en dragen bij aan positieve gezondheid (zingeving, ertoe doen). Heb jij een idee voor een initiatief? Kijk dan vooral op de pagina 'buurtinitiatief' voor meer informatie. Of neem contact met ons op.

Deel blogpost