Post | juli 2023 | Nieuws voor organisaties | 2 min lezen

Aanmelden Expeditie Nieuwe Gezichten

expeditie nieuwe gezichten vrijwilligers werven

Wat is Expeditie Nieuwe Gezichten?

Dit is een initiatief van het platform vrijwillige inzet (NOV) waar de Wijzer in Vrijwillige Inzet (voorheen Vrijwilligerscentrale) lid van is. Een expeditie bestaat uit drie bijeenkomsten verspreid over drie maanden. Samen met ongeveer vier andere organisaties binnen gemeente Stichtse Vecht gaan we op een creatieve manier brainstormen over het werven van nieuwe gezichten.

 

Wat is het doel van de expeditie?

Het doel is om een andere kijk te creëren op het werven en behouden van vrijwilligers. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Oftewel: als je op automatische piloot vacatures schrijft en wacht op reacties dan zal de uitkomst iedere keer hetzelfde blijven. Er zijn verschillende manieren om vrijwilligers te werven en met de expeditie gaan we dit allemaal onderzoeken. Daarnaast leren we elkaar beter kennen en wie weet wat we naast inspiratie tijdens de sessies nog meer voor elkaar kunnen betekenen!Wie doen er mee?

Afgelopen voorjaar was de eerste editie. De organisaties die toen meededen zijn: Bibliotheek AVV, Kringloop Wawollie, Milieu Educatief Centrum (MEC) en Wijzer in Nederland (onderdeel MOmenz).


"Ik vond het heel waardevol om met verschillende partijen rond de tafel te zitten die een soortgelijke insteek hebben...en dan vooral genieten van de overeenkomsten en leren van de verschillen."

 

Tijdsinvestering

De expeditie duurt drie maanden en iedere maand komen we één keer bij elkaar. Indien mogelijk komen we iedere keer op een locatie van een aangesloten organisatie bijeen. De sessies duren iedere keer 2/2,5 uur. De tijdsinvestering verdien je terug als je bedenkt dat je nu veel tijd kwijt bent met:

  • Het schrijven van vacature teksten
  • In de gaten houden of er reacties binnen komen
  • Zelf andere manieren zoeken om vrijwilligers te werven
  • Zelf het werk doen dat een vrijwilliger kan doen

 

Je leert niet alleen op een andere manier vrijwilligers werven. Je leert in z’n algemeen creatiever werken en omdenken. Het is dus een investering qua tijd gericht op vrijwilligers werven, maar verdient zich terug doordat het breder inzetbaar is.


Start van de Nieuwe Expeditie

We starten eind september/begin oktober. Zodra de groep compleet is stemmen we met elkaar af wat de meest geschikte datum is.Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
vrijwilligersprijs 2023

Vijf tips om een vrijwilliger een compliment te geven

| Nieuws voor organisaties
Hoe spreek je jouw waardering uit naar een vrijwilliger?
Lees meer

Dinsdag 18 april de eerste kwartaalbijeenkomst van Wijzer in Vrijwillige Inzet

| Nieuws voor organisaties
Op 18 april kan je deelnemen aan de eerste kwartaalbijeenkomst van Wijzer in Vrijwillige Inzet!
Lees meer

Staat jouw organisatie open voor groepen vrijwilligers?

| Nieuws voor organisaties
Steeds meer en meer ontvangen wij als vrijwilligerscentrale verzoeken van bedrijven die met het team ...
Lees meer