Post | mei 2024 | Nieuws voor organisaties | 2 min lezen

Expeditie Nieuwe Gezichten

expeditie nieuwe gezichten vrijwilligers werven

Wat is Expeditie Nieuwe Gezichten?

Dit is een initiatief van het platform vrijwillige inzet (NOV) waar de Wijzer in Vrijwillige Inzet (voorheen Vrijwilligerscentrale) lid van is. Een expeditie bestaat uit drie bijeenkomsten verspreid over drie maanden. Samen met ongeveer vier andere organisaties binnen gemeente Stichtse Vecht gaan we op een creatieve manier brainstormen over het werven van nieuwe gezichten.

 

Wat is het doel van de expeditie?

Het doel is om een andere kijk te creëren op het werven en behouden van vrijwilligers. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Oftewel: als je op automatische piloot vacatures schrijft en wacht op reacties dan zal de uitkomst iedere keer hetzelfde blijven. Er zijn verschillende manieren om vrijwilligers te werven en met de expeditie gaan we dit allemaal onderzoeken. Daarnaast leren we elkaar beter kennen en wie weet wat we naast inspiratie tijdens de sessies nog meer voor elkaar kunnen betekenen!Wie doen er mee?

Een greep uit de organisaties die al hebben meegedaan zijn: Bibliotheek AVV, Kringloop Wawollie, Milieu Educatief Centrum (MEC), Wijzer in Nederland (onderdeel MOmenz), Alzheimer Nederland, Stichting Duurzame Vecht, Moestuin de Haar, Gezinsbuddy en Slot Zuylen.


"Ik vond het heel waardevol om met verschillende partijen rond de tafel te zitten die een soortgelijke insteek hebben...en dan vooral genieten van de overeenkomsten en leren van de verschillen."

 

Tijdsinvestering

De expeditie duurt drie maanden en iedere maand komen we één keer bij elkaar. Indien mogelijk komen we iedere keer op een locatie van een aangesloten organisatie bijeen. De sessies duren iedere keer 1,5/2 uur. De tijdsinvestering verdien je terug als je bedenkt dat je nu veel tijd kwijt bent met:

  • Het schrijven van vacature teksten
  • In de gaten houden of er reacties binnen komen
  • Zelf andere manieren zoeken om vrijwilligers te werven
  • Zelf het werk doen dat een vrijwilliger kan doen

 

Je leert niet alleen op een andere manier vrijwilligers werven. Je leert in z’n algemeen creatiever werken en omdenken. Het is dus een investering qua tijd gericht op vrijwilligers werven, maar verdient zich terug doordat het breder inzetbaar is.


Start van de Nieuwe Expeditie

We zijn in mei gestart met een nieuwe groep enthousiaste deelnemers. Zodra er een nieuwe expeditie start delen we dit via de blog. Maar je kunt ook een email sturen naar [email protected] en dan zetten we je op de mailinglijst. Op die manier ontvang je als eerste een uitnodiging!

Deel blogpost