Vrijwilligerswerk zoeken

We helpen je graag bij het vinden van passend vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht. Dat aansluit bij jouw talenten, wensen én agenda. 

Direct naar de vacaturebank

Voor wie is vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is er voor iedereen die wat nuttigs wil doen voor de samenleving zonder daarmee geld te verdienen.

  • Bouw je je betaalde werkzaamheden af, is je pensioen in zicht?
  • Wil je je naast je werk inzetten in je buurt of woonplaats omdat je dit belangrijk vindt?
  • Weet je nog niet goed wat je wilt studeren of wil je juist ervaring opdoen in het gebied van je studie? 
  • Heb je (tijdelijk) geen werk en wil je graag je netwerk en vaardigheden uitbreiden? 

Vrijwilligerswerk is er op elk niveau. Het is belangrijk dat je iets uitkiest wat past bij je interesses en vaardigheden.

Welk vrijwilligerswerk past bij mij?

Dat antwoord is per persoon natuurlijk verschillend. Je kunt van te voren testen invullen om te kijken waar je interesses en kwaliteiten liggen maar we kunnen als Vrijwilligerscentrale ook met je mee kijken. Zie hier het testoverzicht of maak een afspraak. Daarnaast zul je het pas echt gaan ervaren in de praktijk of het vrijwilligerswerk bij je past. Neem contact op met organisaties en ga het ervaren! 

Hoeveel tijd kost vrijwilligerswerk?

De tijd die je besteedt aan vrijwilligerswerk kan variëren van een paar uur per maand tot een dag of meer per week. Je kunt vrijwilligerswerk doen voor een korte periode - bijvoorbeeld in een vakantieperiode - of voor onbepaalde tijd. Je kunt je aanbieden voor een enkele klus  - bijvoorbeeld een website maken - of voor een vaste dag in de week. Bekijk de vacatures op de vacaturebank voor deze informatie.

Waarom vrijwilligerswerk

  • Je kunt jezelf ontplooien: nieuwe ervaring opdoen
  • Je ontmoet andere mensen en vergroot je netwerk
  • Het geeft een zinvolle tijdbesteding
  • Je zet je in voor iets dat belangrijk is om voort te bestaan
  • Je doet werkervaring op die van toegevoegde waarde kan zijn voor je CV

Ongeveer de helft van de bevolking van 15 jaar of ouder doet minstens één keer per jaar vrijwilligerswerk, aldus het Centrale Bureau voor Statistiek eind 2017. Dat kan zijn bij allerlei organisaties, zoals de sportvereniging, een natuurorganisatie, een buurthuis, peuterspeelzaal en nog veel meer.

Persoonlijk contact

Heb je liever persoonlijk contact over het vinden van een leuke vrijwilligersfunctie? Neem gerust contact met ons op. In een telefoongesprek, via de mail of tijdens een kop koffie kijken we graag of we iets voor je kunnen betekenen.

 

 

"Het is zo’n fijn gevoel als je iemand blij kunt maken. Daarom doe ik dit werk. Ik vind het een echte aanrader”.

-Tineke Helder-Duif-

Lees meer

De gemeente Stichtse Vecht heeft voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten en er is geen minimum aantal uren nodig.

Zit jij op school in de Gemeente Stichtse Vecht en ga jij dit schooljaar een maatschappelijke stage (MaS) lopen? Wij kunnen je daarbij helpen! Je kunt een MaS bij je eigen sportclub doen, in een verzorgingshuis, bij een festival in de buurt of in een dierenasiel. De keuze is aan jou!

Heb je vragen over vrijwilligerswerk? Of het werven van vrijwilligers? Kom naar één van onze inloopspreekuren in Maarssenbroek of Loenen aan de Vecht voor advies op maat!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes op vrijwilligersgebied in de gemeente Stichte Vecht en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief! Deze staat boordevol informatie met actuele onderwerpen.