Campagne - Vrijwilliger in het zonnetje

En toen zag de wereld er ineens heel anders uit. De afgelopen maanden hebben we gezien hoe waardevol vrijwillige inzet is, ook in de gemeente Stichtse Vecht. Ontzettend veel mensen hebben direct hun hulp aangeboden aan buurtgenoten die het hard nodig hadden. Maar een andere groep is net zo belangrijk: de groep vrijwilligers die er door het coronavirus voor hebben moeten kiezen om nu juist thuis te blijven: voor velen een verdrietige beslissing.

De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht wil daarom samen met de vrijwilligersorganisaties van Stichtse Vecht álle vrijwilligers in het zonnetje zetten – juist ook degenen die hun vrijwilligerswerk even niet uit kunnen voeren. Allemaal worden ze ontzettend gewaardeerd en in sommige gevallen ook ontzettend gemist.

Hoe doen we dit?

Gedurende de campagneweek (15-21 juni 2020) kunnen vrijwilligers overal in de gemeente Stichtse Vecht een poster met een mooie zomerse groet tegenkomen. De boodschap? Een zonnige zomergroet voor álle vrijwilligers van Stichtse Vecht. Verder zetten we onze website en social media in om aandacht aan deze campagne en boodschap te besteden gedurende 15-21 juni 2020.

Hoe kan je meedoen als organisatie?

Je kunt als organisatie meedoen aan de campagne door deze campagneposter te delen via social media. Zo kan ook jij je vrijwilligers in het zonnetje zetten. 

Als je meer wilt doen kan dat ook. Zet bijvoorbeeld één of meerdere van je vrijwilligers in het zonnetje door online - via de social media kanalen van je organisatie - hun verhaal te delen. Waarom zijn ze zo waardevol? Of waarom worden ze juist nu zo gemist? 

Gebruik voor jouw social media uitingen de hashtag #vrijwilligerinhetzonnetje - zo kunnen wij jouw verhaal ook terugvinden en delen! 

Heb je naar aanleiding van de campagne als vrijwilligersorganisatie of (potentiële) vrijwilliger vragen over vrijwilligerswerk?

Neem dan contact met ons op via [email protected] of 0346 29 07 10. We helpen je graag verder!

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan