Vrijwilliger aan het woord

Nog nooit eerder gedaan, maar het is heel leuk!

Henri is 66 jaar en kwam 8 jaar geleden zonder werk te zitten. We ontmoeten hem in september in de zonnige tuin van het Milieu Educatief Centrum in Maarssen. Om anderen te inspireren delen we nu aan het einde van het jaar zijn verhaal.

Henri is vrijwilliger bij het Milieu Educatief Centrum Maarssen(MEC). Een bruisend centrum vlak naast Kinderboerderij Otterspoor gelegen. Ongeveer een 20tal vrijwilligers zich hier in, verschillend in uren en frequentie.

Caroline en Nicole sturen de club vrijwilligers aan en zijn beiden werkzaam voor Omgevingsdienst regio Utrecht, waar het NME Stichtse Vecht en daarmee het MEC, onderdeel van uit maakt. “In principe is iedereen welkom als vrijwilliger en gaan we kijken of we een plekje kunnen vinden.”

Dit welkome gevoel heeft Henri ook ervaren waardoor hij zich al jaren met veel plezier in zet als vrijwilliger.

“Ik was 58 en kwam zonder werk te zitten. Dat was best even wennen”, vertelt Henri. “Toen liep ik 8 jaar geleden langs de Vrijwilligerscentrale en zag ik een papier op het raam hangen waarop de vacature bij het MEC beschreven stond.” Henri voert verschillende werkzaamheden uit maar is vooral lekker in de tuin bezig. Ook onderhoudt hij samen met kinderen een moestuin, waar hij heel veel plezier aan beleefd. “Ik had nog nooit met kinderen gewerkt maar vind het echt hartstikke leuk. Het geeft me ook echt wel voldoening.”

Mooi om te horen natuurlijk maar vooral mooi om te zíen hoe hij dit met een glimlach vertelt. Het enthousiasme voor het vrijwilligerswerk word gedeeld met de gehele club vrijwilligers die bij het MEC actief is. Wat werd ik blij van de sfeer die er hing en het plezier wat iedereen had tijdens het vaste thee-moment in de middag. Het ‘iedereen is hier welkom’ is zichtbaar in de gemêleerde groep waar vooral humor de gedeelde factor is.

Ook nieuwsgierig naar passend vrijwilligerswerk voor jou? Je bent van harte welkom om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 0346-290710 of email-adres vrijwilligerscentrale@welzijnsv.nl