Een handige maatschappelijke stage

Casper en Bente, leerlingen van straks het vierde jaar op RSG Broklede in Breukelen zijn voortvarend deze zomer  gestart als maatschappelijke stagiaires bij het Park Podium Boom & Bosch.

Afgelopen zondag 5 augustus zoeken we ze op. Ondanks de zeer warme dag zitten ze enthousiast achter de tafel om programmaboekjes te verkopen.  Bente vertelt;  "We doen elke keer wat anders, vorige week mochten we suikerspinnen maken en verkopen. Dat is wel heel leuk."

Casper vertelt dat een stage zoals de school hem verplicht wel een beetje handig moet zijn. "Handig zodat je kunt ervaren of het iets voor je is  en dat je dingen kunt leren. In plaats van ergens alleen maar koffie schenken. Daar heb ik minder aan."

Ook zijn Casper en Bente enthousiast omdat het gezellig is, met elkaar als team van maatschappelijk stagiaires maar ook met het team van vrijwilligers. Toevallig is Casper net verhuisd uit Frankrijk naar hier en op deze manier heeft hij door zijn vrijwilligerswerk een extra leuke zomer. Beiden hebben deze  stageplek gevonden via de Maatschappelijke Stagemarkt georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale.

Later vertellen Jan Blom en Ronald Borst, leden van het bestuur van Stichting Park Podium Boom & Bosch dat er ook leerlingen vragen of ze na het afronden van hun maatschappelijke stage mogen blijven. "Hartstikke fijn natuurlijk" zegt Jan, waarop Ronald aansluit met; "Deze leerlingen zijn de toekomst, ook voor ons als stichting."

                                                                

Nieuwsgierig hoe je ook een passende maatschappelijke stage kunt vinden? Of hoe je als vrijwilliger van toegevoegde waarde kunt zijn bij zo’n leuk zomers initiatief als Park Podium Boom & Bosch? Kijk dan eens op onze vacaturebank of neem contact met ons op via vrijwilligerscentrale@welzijnsv.nl of 0346-290710

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan