Trainings en workshops vrijwilligers

Ben je vrijwilliger in de gemeente Stichtse Vecht? Doe mee aan gratis workshops en informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers en hun organisaties. Laat je inspireren, leer van elkaar en ontmoet andere vrijwilligers. 

Voor wie?

Speciaals voor vrijwilligers uit Stichtse Vecht organiseren we regelmatig interessante en inspirerende scholing in de vorm van workshops en informatiebijeenkomsten. Ook attenderen we inwoners op het workshopaanbod van andere organisaties. Tijdens deze bijeenkomsten is er uitgebreid de gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en te netwerken.

Organisaties

De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht organiseert ook scholing voor vrijwilligersorganisaties.

Trainers

Ben jij een trainer, student en/of professional en wil je jouw kennis omtrent het doen van vrijwilligerswerk delen met andere vrijwilligers? We komen graag met je in contact.

Aanbod trainingen, netwerkbijeenkomsten en workshops

De volgende (vrijwilligers)organisaties organiseren interessante netwerkbijeenkomsten en workshops. Kijk op hun website voor het actuele aanbod.

 

In Between cafe Maarssen

 

Power Workshops Gilde

 

Walk & Talk - Bibliotheek 

 

Lees meer

De gemeente Stichtse Vecht heeft voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten en er is geen minimum aantal uren nodig.

Wist je dat je naast je uitkering vrijwilligerswerk mag doen? Sterker nog: vanaf 1 januari 2019 is de regelgeving versoepeld. Vanaf nu mogen vrijwilligers met behoud van hun WW-uitkering bij alle stichtingen, verenigingen en bewonersinitiatieven vrijwilligerswerk doen.

Vrijwilligerswerk is er voor iedereen die iets nuttigs wil doen voor de samenleving zonder daarmee geld te verdienen. Wij helpen je graag bij het vinden van passend vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht, dat aansluit bij jouw talenten, wensen en agenda!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes op vrijwilligersgebied in de gemeente Stichte Vecht en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief! Deze verschijnt eens per twee maanden en staat boordevol informatie over workshops, bijeenkomsten, evenementen en actuele onderwerpen.