Trainingen en workshops vrijwilligers

Ben je vrijwilliger in de gemeente Stichtse Vecht? Schuif aan bij de gratis workshops en informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Laat je inspireren, leer van elkaar en ontmoet andere vrijwilligers. 

Voor wie?

Speciaal voor vrijwilligers uit Stichtse Vecht organiseren we regelmatig interessante en inspirerende scholing in de vorm van workshops en informatiebijeenkomsten. Ook attenderen we inwoners op het workshopaanbod van andere organisaties. Tijdens deze bijeenkomsten is er uitgebreid de gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en te netwerken.

Organisaties

De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht organiseert ook scholing voor vrijwilligersorganisaties.

Trainers

Ben jij een trainer, student en/of professional en wil je jouw kennis over het doen van vrijwilligerswerk delen met andere vrijwilligers? We komen graag met je in contact.

Aanbod trainingen, netwerkbijeenkomsten en workshops

Aanbod netwerkbijeenkomsten en workshops van andere partijen

De volgende (vrijwilligers)organisaties organiseren interessante netwerkbijeenkomsten en workshops. Kijk hier voor het actuele aanbod.

In Between cafe Maarssen

Samen tegen Eenzaamheid Stichtse Vecht

Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen

 

Aanbod netwerkbijeenkomsten en workshops van de Vrijwilligerscentrale

Op donderdag 17 oktober 2019 konden vrijwilligers en vrijwilligersorganisatie kennis maken met de Vrijwilligerscentrale als kenniscentrum. Op deze dag boden wij gratis kennissessies aan tijdens de kick-off van de Deel en Leer workshopmiddag. Het was een succesvolle middag waar kennis werd opgedaan en gedeeld en nieuwe contacten zijn gemaakt. Ook aan de inwendige mens werd gedacht: onder het genot van een hapje en een drankje werd de workshopmiddag muzikaal afgesloten. Bekijk hier het filmpje (met dank aan het Grafisch Lyceum in Utrecht) voor een impressie van de workshopmiddag.

We horen het graag als je ideeën hebt voor het geven van een workshop of behoefte hebt aan een bepaalde kennissessie of vaardigheidstraining. Mail ons op [email protected] 

Wij houden je op de hoogte via www.vrijwilligersstichtsevecht.nl, Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram. 

 

 

 

 

Lees meer

De gemeente Stichtse Vecht heeft voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten en er is geen minimum aantal uren nodig.

Wist je dat je naast je uitkering vrijwilligerswerk mag doen? Sterker nog: vanaf 1 januari 2019 is de regelgeving versoepeld. Vanaf nu mogen vrijwilligers met behoud van hun WW-uitkering bij alle stichtingen, verenigingen en bewonersinitiatieven vrijwilligerswerk doen.

Vrijwilligerswerk is er voor iedereen die iets nuttigs wil doen voor de samenleving zonder daarmee geld te verdienen. Wij helpen je graag bij het vinden van passend vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht, dat aansluit bij jouw talenten, wensen en agenda!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes op vrijwilligersgebied in de gemeente Stichte Vecht en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief! Deze staat boordevol informatie met actuele onderwerpen.