Skip Sidebar

Over ons

Zorggroep De Vechtstreek is een zorgorganisatie die een breed scala aan zorgdiensten aanbiedt voor alle leeftijden: van hulp in de huishouding en persoonlijke verzorging thuis tot 24 uurszorg in een ...

ZorgWelzijnOuderen
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Gezocht ( tijdelijk en voor vast) chauffeurs en begeleiders op de (rolstoel)bus

Gezocht ( tijdelijk en voor vast) chauffeurs en begeleiders op de (rolstoel)bus

Project (Tijdelijk) · 2–4 uur/week
De Aa, 3621 WN Breukelen, Nederland
Vervoer
Zorg
Goede gezondheid en welzijn
4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Zorggroep de Vechtstreek
#48447
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Zorggroep-de-Vechtstreek/activiteiten/Gezocht--tijdelijk-en-voor-vast-chauffeurs-en-begeleiders-op-de-rolstoelbus/48447 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vaak hebben deelnemers zelf niet de mogelijkheid om op eigen vervoer naar de dagbesteding te komen. Voor de rolstoelbus zoeken we enthousiaste chauffeurs.

Uitgebreide omschrijving


Kunt u zich voorstellen hoe het is om als oudere de hele dag thuis te zitten?

Deelnemers van dagbesteding de Twijg krijgen extra ondersteuning om langer thuis te kunnen blijven wonen en vinden het net als u dan ook heerlijk om de deur uit gaan. De behoefte aan gezelligheid, samen eten en iets doen aan sport en spel is voor de meeste mensen van levensbelang. Ook hebben ze even wat afstand van hun partner of mantelzorger en komen thuis met leuke verhalen en hernieuwde energie. Daarnaast wordt de partner en/ of mantelzorger tijdelijk ontlast en ontstaat er waardevolle eigen tijd.

 

Vaak hebben deelnemers zelf niet de mogelijkheid om op eigen vervoer naar de dagbesteding te komen. Met onze rolstoelbus en een aantal enthousiaste chauffeur vrijwilligers bieden we de deelnemers de mogelijkheid om toch deel te kunnen nemen aan de activiteiten. En goed nieuws, want er is ruimte ontstaan voor nieuwe chauffeur vrijwilligers!


Is autorijden uw tweede natuur en doet u graag iets voor andere mensen ? Heeft u veel rijervaring en vindt u het leuk om met ouderen om te gaan? Dan vinden wij het geweldig als u contact met ons opneemt. U kunt echt iets betekenen voor een ander en ontmoet zelf veel nieuwe mensen.


Op de bus is altijd een chauffeur en een begeleider aanwezig. Na een goede inwerk periode door de andere chauffeurs werkt u zelfstandig.(wel in samenwerking met een begeleider)


De ritten worden gereden volgens een vooropgesteld rooster.

De tijden zijn van 8.45-10.15 uur en in de middag van 15.45-17.00

uur. In overleg kunt u aangeven hoeveel u kunt en wilt rijden.


Zorggroep De Vechtstreek biedt hoogwaardige (thuis)zorg, verpleging, aangenaam wonen en gevarieerde activiteiten voor inwoners van de Vechtgemeenten Breukelen, Kockengen en Loenen.


Plaatsen: Breukelen, Kockengen en Loenen aan de Vecht


Dag(en) en dagdelen:

Maandag t/m zaterdag in de ochtend en middag.


Werktijden, frequentie en duur: 

De ritten worden gereden van 8.45-10.15 uur en in de middag van 15.45-17.00 uur. De tijdstippen voor een activiteit zijn wisselend en verschilt per activiteit. Per rit worden vrijwilligers ingedeeld. In overleg kunt u aangeven hoeveel u kunt/wilt rijden.


Vaardigheden: 

Autorijden is uw tweede natuur. U bent geduldig en rustig. U kunt goed omgaan met onverwachte situaties. U heeft veel rijervaring en u staat open voor de beleving van ouderen.


Algemeen: 

Na een positieve proeftijd ontvangt u een vrijwilligerscontract. U bent tijdens uw vrijwilligerswerk verzekerd, U ontvangt uitnodigingen voor trainingen en informatiebijeenkomsten.


Voor vrijwilligers met extra begeleiding: Nee


Inwerkmethode en begeleiding: 

U wordt ingewerkt door onze vaste en ervaren vrijwilligers.

Scholing: 


We bieden de cursus: Omgaan met mensen met dementie. en u krijgt om de twee jaar een rijstijlanalyse.

Hoe kom ik er?

4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Breukelen Activiteiten > Zorggroep de Vechtstreek > Gezocht ( tijdelijk en voor vast) chauffeurs en begeleiders op de (rolstoel)bus

Over Zorggroep de Vechtstreek

Zorggroep De Vechtstreek is een zorgorganisatie die een breed scala aan zorgdiensten aanbiedt voor alle leeftijden: van hulp in de huishouding en persoonlijke verzorging thuis tot 24 uurszorg in een verzorgingshuis. Daarnaast wil Zorggroep De Vechtstreek haar diensten en zorg zo organiseren dat de cliënten de diensten en zorg in hun eigen woonomgeving ontvangen.