Wooncoach Senioren

Wooncoach Senioren

Structureel werk · 3–8 uur/week
Maarssen, Utrecht, Nederland
HulpverleningBegeleiding
Welzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Wooncoach Stichtse Vecht
#47790
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Wooncoach-Stichtse-Vecht1/activiteiten/Wooncoach-Senioren/47790 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Langer prettig zelfstandig wonen in een woning die beter past bij de woonbehoeften en bevorderen van doorstroming op de woningmarkt.

Uitgebreide omschrijving

Help jij bewoners in de gemeente Stichtse Vecht aan een fijne(re) woonplek?

In de gemeente Stichtse Vecht is er sprake van krapte op de woningmarkt. Een wachttijd van meer dan 10 jaar voor een sociale huurwoning, is vaker regel dan uitzondering. Daarnaast zien we dat veel mensen niet wonen in een woning die past bij hun behoeften. Zo zien we jonge gezinnen in kleine starterswoningen en ouderen alleen of met z’n tweeën in een grote woning. Jongeren blijven van lieverlee steeds langer bij hun ouders wonen.


Wat doet de Wooncoach?

De Wooncoach biedt met een leuk team van professionals en vrijwilligers advies en praktische ondersteuning aan inwoners vanaf 55 jaar (in Maarssen, Maarssenbroek en Tienhoven), die in een grote woning wonen en willen verhuizen naar een kleinere woning.


Enkele ervaringen

De eerste 30 verhuizingen met behulp van de Wooncoach zijn inmiddels gerealiseerd. Enkele reacties van de mensen die door ons zijn geholpen:

‘We hebben veel aan de wooncoach gehad. Zij maakte ons attent op dingen waar wijzelf niet bij stilstonden’

‘Mijn moeder en ik zijn erg blij. Zonder de hulp van de wooncoach was zij nooit in dit mooie seniorencomplex terecht gekomen’


Wooncoach en Coronamaatregelen

Gelukkig kan de Wooncoach ook in deze tijd met Coronamaatregelen, ouderen met een verhuiswens blijven begeleiden. We doen het alleen een beetje anders. De huis- en kantoorbezoeken worden even uitgesteld en we verzamelen en verstrekken zovele mogelijk informatie telefonisch en per post of e-mail zodat de begeleiding toch vast kan starten.


Wie zoeken wij?

Wij zoeken vrijwilligers die de gemeente Stichtse Vecht kennen, een warm hart toedragen en die hun organiserende talent willen inzetten om andere bewoners te helpen naar een perfecte woning. Dit doe je o.a. door het geven van informatie en advies, het meedenken over oplossingen en het bespreekbaar maken van eventuele belemmeringen om te verhuizen.

Uiteraard krijg je van ons een waardevolle vakinhoudelijke training om goed beslagen ten ijs te komen. Daarnaast bieden wij een vrijwilligersvergoeding van € 30 per maand (bij 1 dagdeel in de week).


Kom ons enthousiaste team versterken!

Wij zien je graag ons enthousiaste team komen versterken!

Wil jij je talenten en vaardigheden inzetten om bewoners in de gemeente Stichtse Vecht samen met een enthousiast team te helpen aan een fijne(re) woonplek? Neem dan direct contact op voor het plannen van een persoonlijke kennismaking door op de knop ‘reageren’ te klikken!


Plaatsen: Maarssen, Maarssenbroek, Tienhoven.


Dag(en) en dagdelen: Dinsdag t/m Donderdag: Overdag


Werktijden, frequentie en duur: 

De Wooncoach is actief op dinsdag en woensdag, waarbij we in de ochtend telefonisch bereikbaar zijn voor de cliënten en in de middag op afspraak werken en de administratie doen. Als je op een andere dag wilt werken dan kijken we met elkaar hoe we dat invullen.


Vaardigheden:

  • Affiniteit met de doelgroep ouderen; - In staat zijn om de regelgeving binnen de sociale huursector en ouderenzorg eigen te maken en toe te passen.
  • Inlevingsvermogen, goed kunnen luisteren, samenvatten en doorvragen.
  • De vraag achter de vraag kunnen achterhalen.
  • Kunnen werken in Word en beperkt in Excel (invulbladen).

Zelfstandig kunnen werken. Kennis van volkshuisvesting en woonruimteverdeling of zorg is geen voorwaarde. Ook hoef je zelf geen 55 plusser te zijn. Wel moet je als vrijwilliger affiniteit hebben met het onderwerp wonen als je ouder wordt.


Algemeen: Wij bieden de vrijwilligers:

  • Training en begeleiding door een beroepskracht
  • Interessante werkervaring voor op je CV
  • Dankbaar en leerzaam werk
  • Vergoeding van € 60 per maand (bij 1 dag in de week)


Inwerkmethode en begeleiding: 

Als je start als vrijwilliger bij de Wooncoach, kijk je eerst een paar keer mee om te ontdekken of het werk bij je past. Dit gebeurt voor een deel in Utrecht. Als je door wilt als vrijwilliger bij de Wooncoach krijg je een training van twee dagdelen en laten we je zien waar je alle informatie terug kunt vinden. Vervolgens wordt je ingewerkt door een beroepskracht met ervaring in het werken met vrijwilligers.


Scholing: Als vrijwilliger bij de Wooncoach krijg je een training van twee dagdelen. Daarnaast wordt je voortdurend op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen.


Onkostenvergoeding: Als vrijwilliger ontvang je een vrijwilligers vergoeding van € 60 per maand op basis van één werkdag per week. Daarnaast zorgen we soms voor een leuke attentie of een team-uitje.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Wooncoach Stichtse Vecht

Langer prettig zelfstandig wonen in een woning die beter past bij de woonbehoeften en bevorderen van doorstroming op de woningmarkt