Skip Sidebar

Over ons

Welzijn Stichtse Vecht is de lokale welzijnsorganisatie, die streeft naar welzijn voor alle inwoners. Onder welzijn verstaan wij dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving, zichzelf kunnen ...

WelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Training eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken

Workshop · 14 nov 2022, 14:30 - 17:00
Kerkplein 18, 3621 BA Breukelen, Nederland
WelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop
Welzijn Stichtse Vecht
#57387
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Welzijn-Stichtse-Vecht2/activiteiten/Training-eenzaamheid-signaleren-en-bespreekbaar-maken/57387 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Training eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken tijdens week tegen eenzaamheid

Uitgebreide omschrijving

We praten liever niet over eenzaamheid en gaan het onderwerp bij voorkeur uit de weg. Slechts een enkeling durft te zeggen: ‘ik voel me eenzaam’. En als je weet dat iemand zich eenzaam voelt, hoe ga je dan het gesprek aan? Daarover leer je meer in deze training.


We organiseren op 4 oktober en 14 november twee gratis trainingen over eenzaamheid voor vrijwilligers, bewoners en medewerkers van bedrijven.


Leren over eenzaamheid van anderen - en mogelijk ook van jezelf - én leren hoe je eenzaamheid wilt en kunt bespreken: dát zijn de thema’s van deze avond.


4 oktober 19.00 - 21.30 uur in de Vondel in Maarssen

14 november 14.30 – 17.00 uur in het Bonifatiushuis in Breukelen


Het maximum aantal deelnemers per keer is 12. Deelname is gratis. Meld je aan door een mailtje te sturen naar m.reversma @ welzijnsv .nl


Wat doen we in de training?

De training bestaat uit een introductie over eenzaamheid waardoor

deelnemers kennis opdoen over eenzaamheid. Naast het delen van

ervaringen rondom eenzaamheid is er ook ruimte voor het leren herkennen van signalen van eenzaamheid. Daarnaast is ruimte om te oefenen hoe je een gesprek kunt voeren als je vermoedt dat iemand zich eenzaam voelt en met een ander kunt meedenken over nieuwe perspectieven en ondersteuningsmogelijkheden. De training wordt gegeven door Inge Nix.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop
Breukelen > workshops > Welzijn Stichtse Vecht > Training eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken

Over Welzijn Stichtse Vecht

Welzijn Stichtse Vecht is de lokale welzijnsorganisatie, die streeft naar welzijn voor alle inwoners. Onder welzijn verstaan wij dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving, zichzelf kunnen redden en betrokken zijn bij de samenleving. Kortom, welzijn maken we samen!