Skip Sidebar

Over ons

Welzijn Stichtse Vecht is de lokale welzijnsorganisatie, die streeft naar welzijn voor alle inwoners. Onder welzijn verstaan wij dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving, zichzelf kunnen ...

WelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Maatschappelijk begeleider statushouders in Breukelen

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
Maatje & buddySociaal contactBegeleidingAdvies & Mentoring
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Welzijn Stichtse Vecht
#58044
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Welzijn-Stichtse-Vecht2/activiteiten/Maatschappelijk-begeleider-statushouders-in-Breukelen/58044 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help jij statushouders een leven op te bouwen in Breukelen?

Uitgebreide omschrijving

Vind je het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren en écht iets te kunnen betekenen voor een ander? Krijg je energie van omgaan met mensen en ben je geïnteresseerd in andere culturen? Dan past het werk als maatschappelijk begeleider misschien wel bij jou!


Vanaf de eerste dag dat statushouders in Stichtse Vecht komen wonen, proberen wij ze zo goed mogelijk op te vangen. We helpen ze met het regelen van praktische zaken, integreren in onze samenleving en leren van de Nederlandse cultuur. Dit doen we tijdens een tweejarig begeleidingstraject.


Specifiek voor Breukelen zijn we op zoek naar vrijwilligers die het fijn en zinvol vinden om iemand wegwijs te maken in onze gemeente.


Wat ga je doen?

Als maatschappelijk begeleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de statushouder. Je helpt bij het regelen van praktische zaken zoals het afsluiten van verzekeringen en inschrijven bij scholen in geval er kinderen zijn. Bovenal help je iemand zich thuis te laten voelen.


Past dit bij jou?


  • Je vindt het leuk om met mensen uit een andere cultuur om te gaan
  • Je bent sociaal vaardig, geduldig en wilt graag mensen helpen
  • Je geeft je grenzen aan
  • Je bent flexibel
  • Je wilt je coachende vaardigheden ontwikkelen


Hier helpen we je uiteraard bij. Gedurende het begeleidingstraject word je ondersteund door onze professionele organisatie en het enthousiaste team van maatschappelijk begeleiders.


Wat krijg je er voor terug?

Het werk is afwisselend en leerzaam. Je helpt iemand een nieuw en veilig bestaan op te bouwen, hebt bijzondere ontmoetingen en leert zelf nieuwe culturen kennen. Je werkt aan je coachende vaardigheden en helpt het zelfvertrouwen van de statushouder vergroten.

We organiseren regelmatig teamoverleg waarin we ervaringen uitwisselen en actuele zaken bespreken. Het werk is flexibel in te delen en je kunt echt verschil maken in iemands leven.


Lijkt het je leuk om deze doelgroep op weg te helpen? We gaan graag met je in gesprek!


Plaats: Breukelen


Werktijden, frequentie en duur: In overleg

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Maarssen > Maarssen Activiteiten > Welzijn Stichtse Vecht > Maatschappelijk begeleider statushouders in Breukelen

Over Welzijn Stichtse Vecht

Welzijn Stichtse Vecht is de lokale welzijnsorganisatie, die streeft naar welzijn voor alle inwoners. Onder welzijn verstaan wij dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving, zichzelf kunnen redden en betrokken zijn bij de samenleving. Kortom, welzijn maken we samen!