Skip Sidebar

Over ons

Welzijn Stichtse Vecht is de lokale welzijnsorganisatie, die streeft naar welzijn voor alle inwoners. Onder welzijn verstaan wij dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving, zichzelf kunnen ...

WelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Maatschappelijk begeleider nieuwkomers in Stichtse Vecht

Structureel werk · 4 uur/week
Vondelstraat 51, 3601 EX Maarssen, Nederland
Maatje & buddySociaal contactBegeleidingAdvies & Mentoring
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Welzijn Stichtse Vecht
#48463
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Welzijn-Stichtse-Vecht2/activiteiten/Maatschappelijk-begeleider-nieuwkomers-in-Stichtse-Vecht/48463 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help jij nieuwkomers een leven op te bouwen in Stichtse Vecht?

Uitgebreide omschrijving

Help jij nieuwkomers een leven op te bouwen in Stichtse Vecht? Vind je het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren en écht iets te kunnen betekenen voor een ander? Krijg je energie van omgaan met mensen en ben je geïnteresseerd in andere culturen? Wij zoeken jou!


Vanaf de eerste dag dat nieuwkomers in Stichtse Vecht komen wonen, proberen wij ze zo goed mogelijk op te vangen. We helpen ze met het integreren in onze samenleving en ondersteunen ze bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur. De eerste periode komt er veel op hen af, daarom bieden we in een tweejarig traject begeleiding bij het opbouwen van een leven in Nederland.

We zoeken in heel Stichtse Vecht vrijwilligers die het fijn en zinvol vinden om iemand wegwijs te maken in ons land. Het werk is afwisselend en leerzaam. Je helpt iemand een nieuw en veilig bestaan op te bouwen en leert daarmee zelf nieuwe culturen en gewoontes kennen. Je werkt aan je coachende vaardigheden en draagt bij aan het zelfvertrouwen van de nieuwkomer.


Wat doe je?

Als maatschappelijk begeleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de nieuwkomer. Je helpt bij het regelen van praktische zaken zoals het inschrijven bij de gemeente, het afsluiten van verzekeringen en het starten met het inburgeringstraject. Je bezoekt ze thuis, eventueel ga je mee naar instanties en je biedt ondersteuning op afstand. Bovenal help je iemand zich thuis te laten voelen. Dit doe je door jouw kennis te delen en door te helpen bij het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk. Denk aan contact met buren en andere nieuwe mensen. Kortom: je helpt iemand bij het creëren van een nieuw thuis.


Als maatschappelijk begeleider ben je flexibel, betrokken, geduldig en je kunt je grenzen aangeven. Hier helpen we je uiteraard bij. Gedurende het begeleidingstraject word je ondersteund door onze professionele organisatie en het enthousiaste team van maatschappelijk begeleiders. We organiseren regelmatig teamoverleg waarin we ervaringen uitwisselen en actuele zaken bespreken. Het werk is flexibel in te delen en je kunt echt verschil maken in iemands leven. Lijkt het je leuk om deze doelgroep op weg te helpen? We gaan graag met je in gesprek!


Plaatsen: Alle plaatsen/regio's in Stichtse Vecht


Werktijden, frequentie en duur: In overleg


Algemeen: 

Vanuit Welzijn Stichtse Vecht wordt je begeleid en diverse malen per jaar organiseren wij leuke activiteiten voor onze vrijwilligers.


Inwerkmethode en begeleiding: 

Je wordt ingewerkt en begeleid door onze Projectcoördinator Vergunninghouders

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Maarssen > Maarssen Activiteiten > Welzijn Stichtse Vecht > Maatschappelijk begeleider nieuwkomers in Stichtse Vecht

Over Welzijn Stichtse Vecht

Welzijn Stichtse Vecht is de lokale welzijnsorganisatie, die streeft naar welzijn voor alle inwoners. Onder welzijn verstaan wij dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving, zichzelf kunnen redden en betrokken zijn bij de samenleving. Kortom, welzijn maken we samen!