Skip Sidebar

Over ons

Welzijn Stichtse Vecht is de lokale welzijnsorganisatie, die streeft naar welzijn voor alle inwoners. Onder welzijn verstaan wij dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving, zichzelf kunnen ...

WelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Maatschappelijk begeleider Oekraïense vluchtelingen en gastgezinnen

Project (Tijdelijk) · 4–8 uur/week · Start vanaf 17 mei 2022
Vondelstraat 51, 3601 EX Maarssen, Nederland
Maatje & buddySociaal contactBegeleidingAdvies & MentoringNederlandsEngelsOekraïnsRussisch
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Help Oekraïne
Activiteit Delen
Welzijn Stichtse Vecht
#52551
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Welzijn-Stichtse-Vecht2/activiteiten/Maatschappelijk-begeleider-Oekraiense-vluchtelingen-en-gastgezinnen/52551 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je bent het aanspreekpunt voor Oekraïense vluchtelingen en/of gastgezinnen voor praktische en administratieve vragen. Je luistert en helpt de weg vinden.

Uitgebreide omschrijving

De afgelopen maanden hebben inwoners al ontzettend veel geregeld voor alle Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Stichtse Vecht. Nu de basis staat, verschuiven de hulpvragen van vluchtelingen en gastgezinnen.


Onduidelijkheden rondom allerlei praktische en administratieve kwesties maken dat de vluchtelingen zelf, maar ook de gastgezinnen soms door de bomen het bos niet meer zien. Vragen rondom werk, leefgeld, bankrekeningen, aanvragen van een zorgverzekering, het verkrijgen van de juiste zorg en onderwijs.

Daarom is Welzijn Stichtse Vecht op zoek naar vrijwilligers die voor een langere periode (ongeveer 6 maanden) als maatschappelijk begeleider aan de slag gaan om hierin te ondersteunen.


Wat ga je doen?

Als maatschappelijk begeleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de vluchtelingen of gastgezinnen voor vragen over allerlei aspecten van de hulpverlening voor Oekraïense vluchtelingen.

Dit betekent niet dat je overal een antwoord hebt. Beleid en regelingen zijn nog in ontwikkeling, waardoor er niet altijd direct een oplossing is. Maar je bent wel voor hen een vertrouwd gezicht, onderhoudt wekelijks contact en kijkt samen naar een oplossing. Dit doe je met begeleiding van de professionele organisatie van Welzijn Stichtse Vecht en door bij de gezamenlijke begeleiders bijeenkomsten kennis en ervaring uit te wisselen.


Past dit bij jou?


  • Je vindt het leuk om met mensen uit een andere cultuur om te gaan
  • Je bent sociaal vaardig, geduldig en wilt graag mensen helpen
  • Je geeft je grenzen aan
  • Je wilt je coachende vaardigheden ontwikkelen
  • Je bent een aanpakker


De meeste Oekraïense vluchtelingen in Stichtse Vecht zijn ondergebracht bij een gastgezin, waardoor de hulpvragen uiteen lopen. We gaan daarom met je in gesprek om te kijken wat je wilt en kunt bieden. Vervolgens kijken we of we een passende match kunnen maken.


Wat krijg je ervoor terug?

Je helpt iemand écht een stapje verder. Je ziet hoe mensen zich ontwikkelen en hun draai vinden in onze samenleving.

Gedurende het begeleidingstraject wordt je ondersteund door onze professionele organisatie en het enthousiaste team van maatschappelijk begeleiders. We organiseren regelmatig teamoverleg waarin we ervaringen uitwisselen en actuele zaken bespreken. Het werk is flexibel in te delen omdat je zelf de afspraken maakt met de vluchteling en/ of het gastgezin.


Ben je nieuwsgiering of heb je vragen? We gaan graag met je in gesprek!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Maarssen > Maarssen Activiteiten > Welzijn Stichtse Vecht > Maatschappelijk begeleider Oekraïense vluchtelingen en gastgezinnen

Over Welzijn Stichtse Vecht

Welzijn Stichtse Vecht is de lokale welzijnsorganisatie, die streeft naar welzijn voor alle inwoners. Onder welzijn verstaan wij dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving, zichzelf kunnen redden en betrokken zijn bij de samenleving. Kortom, welzijn maken we samen!